Over tegelstructuur

Informatie over tegelstructuren

De MBI-steen is opgebouwd uit een onderlaag en een toplaag. De toplaag wordt op een zodanige manier op de onderlaag aangebracht dat een menging ontstaat waardoor een optimale hechting plaatsvindt en de toplaag en onderlaag onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De onderlaag is samengesteld uit cement, zand en een toeslag-materiaal in de vorm van grind of gebroken split.

De toplaag met een gemiddelde dikte van 10 mm is samengesteld uit fijn zand, kleurecht natuurlijk materiaal en cement. De toplaag kan uit verschillende texturen bestaan.


Vlakke toplaag

Een vlakke toplaag wordt ook wel ‘gesloten’ toplaag genoemd. Deze toplaag kent het meest gladde oppervlak.


Gestructureerde toplaag

Gestructureerde tegels hebben een grover oppervlak, oplopend van heel fijn tot zeer grof. Deze structuur ontstaat door de producten in het proces te ‘wassen’. Daarom wordt het ook wel ‘gewassen’ toplaag genoemd.


Geprofileerde toplaag

Door hoogwaardige nabewerkingen wordt reliëf of patronen in de tegel aangebracht. Wij noemen dit een geprofileerde toplaag. Vooral in sierbestrating voor de tuin worden verschillende hoogwaardige nabewerkingen toegepast, zoals verouderen, stralen of borstelen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.