Onderhoudtips

Onderhoudstips voor uw terras

MBI producten zijn eenvoudig te onderhouden. Onderhoudsvriendelijk wil echter niet zeggen onderhoudsvrij. Om jarenlang van uw terras te kunnen genieten geven wij u graag de volgende onderhoudsadviezen.


Reinigen

Reinig alleen met schoon water. Synthetische reinigingsmiddelen kunnen uw bestrating schade toe brengen en raden wij derhalve af. Lees verder over het reinigen van uw terras. MBI gebruikt een speciale Protection Plus beschermingsfactor voor haar terrastegels. Lees verder over Protection Plus.


Algen en mossen

Veel mensen ergeren zich aan algen of mossen die zich met name in de wintermaanden op vochtige plaatsen op de tegels nestelen. Toch zijn deze over het algemeen vrij eenvoudig te verwijderen. Met milieuvriendelijke reinigingsmiddelen is dit klusje snel geklaard. Let er wel op dat deze ook voedingsmiddelen kunnen bevatten, die ervoor zorgen dat alg en mos terugkeren. Goede reinigingsmiddelen vindt u bij de bestratingsspecialist. Een alternatief voor reinigingsmiddelen is stoom. Hierdoor sterven algen en mossen af. U veegt later de resten gemakkelijk op.


Korstmossen

Een hardnekkiger verontreiniging zijn korstmossen. Deze bestaan uit verbindingen van algen en schimmels. Ze komen inverschillende vormen en kleuren voor. Soms zien ze er korstvormig uit, maar in andere gevallen zijn ze blad-, struik- of bekervormig. De beste bestrijdingswijze is zorgen dat de temperatuur van de korstmos dankzij stoom oploopt tot 70 graden Celsius. Doe dit bij droog weer en een buitentemperatuur van minstens 15 graden. De wortels sterven dan af.


Kalkuitbloei

Kalkuitbloei is een ander fenomeen dat voorkomt op cementgebonden materialen. Onder bepaalde klimatologische omstandigheden treedt witte uitslag op. Cement vormt namelijk een chemische reactie met water, waardoor vrije kalk wordt gevormd die zich op de oppervlakte afzet. Dit heeft overigens zeker geen negatieve gevolgen voor de kwaliteit van de tegels of stenen. Na verloop van tijd verdwijnt de witte uitslag bovendien weer. Ondanks alle kwaliteitscontrole kan dit fenomeen niet voorkomen worden. Kalkuitbloei kan verwijderd worden met koolzuurhoudend water en schoonmaakazijn. Zorg voor een goede doorluchting van de tegels indien u bloembakken etc. erop plaatst om aftekeningen te vermijden. Lees verder over kalkuitbloei.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.