Buitentegels: keramische tegels voor buiten

Bent u op zoek naar maximaal gebruiksgemak van uw terras, dan kunnen mooie buitentegels van een echte specialist als MBI daaraan bijdragen. Zo kunnen keramische buitentegels voor u de uitkomst bieden. Keramische tegels zijn ‘gebakken’ en hebben daardoor een keihard oppervlak. De keramische tegels van MBI zijn slijtvast, kleurvast en zeer onderhoudsarm.

Aanbod keramische buitentegels van diverse merken

Sinds 2012 levert MBI exclusief op de Nederlandse markt de keramische buitentegels van Mirage uit Italië. Later zijn keramiek producten toegevoegd van RAK, Bien en Alcalagres. Nieuw is het merk GeoCeramica®, de combinatie van een keramische toplaag op een Stabikorn®-drager.

GeoCeramica® NIEUW

Het gemak van keramiek en de voordelen van een betontegel. Een prachtig, onderhoudsarm en slijtagebestendig terras begint hier. Maximaal genieten met GeoCeramica®. Pietra di Ceramica – designed by MBI

MBI brengt onder eigen label ‘Pietra di Ceramica’ op de markt. Ieder jaar passen wij deze collectie aan en we kijken daarbij uiteraard specifiek naar de wensen van de Nederlandse en Belgische markt. In 2016 is dit de serie Monte. Een moderne keramische terrastegel in vier trendy kleuren. Uniek is het grootformaat van 90x90cm met een uiterst gunstige prijs.


Achtergrondinformatie over keramische buitentegels

Keramiek wint terrein in de tuin

Keramische tegels voor de tuin zijn relatief nieuw (ca. 4 jaar) op de Nederlandse markt. De keramische tuintegel is ontwikkeld in de periode dat er maar weinig binnentegels werden verkocht. Fabrikanten, zo ook MBI, gingen op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden op andere markten: buitentegels voor in de tuin. De tuintegel is een stuk dikker dan de binnentegel en kent in sommige gevallen een andere afwerking. Deze bewerking maakt de buitentegel stroever (lees: veiliger). Tevens wordt deze tegel langer en heter gebakken met een meerprijs als gevolg. Een keramische binnentegel is dus niet geschikt voor buiten gebruik. Andersom kan wel.

Gemak dient de mens…

Keramiek in de tuin is goed aangeslagen en dat is makkelijk te verklaren. Genieten en weinig onderhoud prijken bovenaan wensenlijstjes. Zo is er veel vraag naar kunstgras, robotmaaiers en wordt menig plantje, computergestuurd, beregend. Dit beeld vinden we ook terug als gaat over bestratingsmaterialen. Dat verklaart het succes van keramische tegels in de tuin. Om te beginnen zijn deze kleurvast, wat inhoudt dat een eenmaal gelegd terras jarenlang mooi blijft. Daarnaast zijn keramische tegels vanwege hun hardheid slijtvast en is het vrijwel onmogelijk dat er krassen op komen. Tevens zijn ze maatvast en niet zwaar.

Kenmerken hoogstaande keramische tegels

  • Vorstbestendig en hittebestendig; -50 °C tot +60 °C.
  • Uv-bestendig; dus geen verkleuring.
  • Door en door geproduceerd (indien er een splinter af zou springen dan is de kleur die u dan ziet gelijk aan de kleur van de rest van de tegel).
  • Bestand tegen temperatuurschommelingen.
  • Mos- en schimmelwerend en bestand tegen zuren/zouten en de meeste chemicaliën.
  • Antislip oppervlak R11; dit houdt in dat de tegels toegepast kunnen worden bij zwembaden en onder een helingsgraad van 19-27 graden.
  • Slijtvast en stoot- en krasbestendig.

Waar zit dat addertje?

Het (mogelijke) nadeel dat wij kunnen noemen van keramiek is de aanschafprijs. Naast dat we hier over een duurder bestratingsmateriaal praten, worden er ook andere eisen gesteld aan de verwerking. De particulier betaalt hierdoor aanzienlijk meer voor de aanleg van keramiek dan voor reguliere bestrating. Met uitzondering van GeoCeramica®, die heeft een Stabikorn®-laag waardoor het eenvoudig op een zandfundering gelegd kan worden.

Aandachtspunten

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en dus ook kwaliteiten. Oorspronkelijk kwamen de keramische tegels voornamelijk uit de omgeving van het Italiaanse Bologna: de bakermat van de Europese keramische industrie met hoge kwaliteitsstandaarden. Tegenwoordig zijn in deze omgeving meer dan 150 producenten actief. De wereldmarkt voor keramiek is extreem groot, iedere woning heeft keramiek nodig (denk ook aan de badkamer etc.). Alleen Italië zou deze markt niet kunnen beleveren dus keramische tegels worden tegenwoordig ook geproduceerd in het Midden-Oosten, Spanje, India, China en enkele Oost-Europese landen. Houd er echter rekening mee dat keramische buitentegels niet hetzelfde zijn als binnentegels, vraag altijd naar referenties! MBI kan u adviseren over de buitentegels die bij uw toepassingen passen.

Vaar niet blind op Italian design alleen

Italiaans keramiek heeft een goede naam gevestigd in Nederland. Dit wordt ook opgepikt door andere leveranciers die proberen mee te liften op dit succes met teksten als ‘Italian Design’. Let hier goed op, deze term op zich staat niet garant voor een mooie en/of kwalitatieve tegel.

Ons eigen assortiment

Wij zijn er trots op het Italiaanse merk Mirage te mogen vertegenwoordigen in Nederland, een Merk met meer dan 130 miljoen vierkante meters geleverde tegels als referentie. Kwalitatieve tegels die onderscheidend zijn door de designs. Door gebruik te maken van een groot aantal printstations levert dit vier tot acht verschillende uiterlijkheden per serie op. Hierdoor ontstaat een natuurlijk uitziend en levendig terras. Mirage biedt de hoogste kwaliteit en is een absolute aanrader voor uw klanten die hoge eisen stellen aan hun tuinontwerp.

Naast Mirage vertegenwoordigt MBI nog twee andere leveranciers: Alcalagres (één van de oudste fabrieken in Spanje) en RAK uit de Verenigde Arabische Emiraten (de grootste keramiek producent in de wereld met een capaciteit van 400.000m2 per dag). Deze tegels voldoen eveneens aan alle strengste Europese eisen en zijn bovendien gegarandeerd maatvast. Wat is dan het verschil met Mirage? Dat is voornamelijk het uiterlijk. Want hierin zit het grote onderscheid (met uiteraard bijbehorende prijsklassen).

Kom een kijkje nemen bij MBI!

Wilt u de buitentegels die MBI aanbiedt zelf eens beoordelen? Bij deze bent u van harte uitgenodigd bij MBI! Bezoek een van onze dealers of bezoek onze keramiek showtuin in Kampen. Deze is vrij toegankelijk tijdens kantooruren..


Meer informatie over zelf keramische tegels leggen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.