Tuin Trends 2019

Met ingang van het nieuwe jaar staan er ook nieuwe tuintrends voor de deur. 2019 wordt het jaar waarin de mens meer in contact komt te staan met buiten. Als initiator van de trendtuinen 2019 heeft Tuinbranche Nederland de tuintrends op een rijtje gezet. De grote thema’s zijn rust, gezondheid en duurzaamheid. We ontdekken hoe sierstenen en tegels van MBI hieraan kunnen bijdragen!

Tuintrend 2019 – Meer groen in de tuin

Wij zijn steeds meer op zoek naar een groene en gezonde tuin, voor mens én dier. Dit moet niet afdoen aan een mooie uitstraling en praktische wensen van nu. De NCB-Klinkers en GeoVegetale tuintegels van MBI bieden een goede oplossing voor balans tussen ‘grijs en groen’.

Tuintrend 2019 – Behoefte aan verzachting

Een belangrijke trend is het verweer tegen de ‘verharding van de maatschappij’. Mensen hebben behoefte aan verzachting, waarbij acceptatie een belangrijk concept is. De NCB-Klinkers passen perfect binnen deze trend door hun half open verband. De open gedeelten in de steen staan grasgroei toe. Dit biedt een smart oplossing voor een groenere en gezondere tuin voor mens en dier. Daarnaast bevorderen de open gedeelten water infiltratie, waardoor de stenen dus ook zeer praktisch zijn.

Tuintrend 2019 – Verantwoordelijkheid nemen voor ons milieu

Een andere trend is de afwisseling tussen high-tech en natuur, waarbij we verantwoordelijkheid willen nemen voor het milieu. De GeoVegetale is een GeoSteen® met uitsparingen die groen de vrijheid geven. De uitsparingen geven de ruimte om gras of plantjes te planten. Dit is niet alleen praktisch voor waterafvoer, maar geeft bovendien een uniek karakter aan de tuin. Dus deze steen is perfect voor diegenen die graag tuinieren en zichzelf willen onderscheiden.

Lees meer over GeoVegetale®

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.