Transportcoördinator Veghel

Locatie: Veghel
Sluitingsdatum vacature: 26 april 2019
Functie: Transportcoördinator
Aantal uur per week: 32 – 40 uur per week

Ben jij communicatief vaardig, een kei in plannen en organiseren, heb je een analytische blik en passie voor Supply Chain Management? Dan ben jij met jouw enthousiasme en ervaring de transportcoördinator die wij zoeken!

Functiedoel:

In de functie van transportcoördinator ben je verantwoordelijk voor het volledige uitgaande transport vanaf zowel de vier MBI-vestigingen in Nederland (Veghel, Kampen, Aalst, Nieuw-Lekkerland), als vanaf de diverse externe leveranciers naar onze klanten of MBI-vestigingen toe. Omdat MBI niet over eigen chauffeurs en transportmiddelen beschikt, ben jij de spin in het web die ervoor zorgt dat transport zo optimaal en efficiënt mogelijk wordt afgestemd op de productie- en salesvragen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor jouw collega’s (interne klanten) binnen de MBI-organisatie én voor onze vaste vervoerders inzake transport gerelateerde vraagstukken. Hiernaast ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de hoogst mogelijke klanttevredenheid tegen de meest optimale transportkosten.

MBI is volop bezig met het optimaliseren van processen. Ook binnen de afdeling Supply Chain zijn wij in ontwikkeling en beweging. Met jouw kritische blik en proactieve houding ga jij graag de uitdaging aan om samen met het team verder te werken aan deze ontwikkelingen. Omdat dit een nieuwe functie betreft heb je de ruimte en de kans om deze zelf (mede) vorm te geven. Dit maakt het bij uitstek een uitdagende en veelzijdige functie die verder gaat dan alleen de planning van het transport waarbinnen veel kansen en uitdagingen liggen.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

 • Coördineren van alle (uitgaande) transportactiviteiten
 • Zorgdragen voor voldoende transportcapaciteit gebaseerd op de sales forecast;
 • Waarborgen van een tijdige en correcte uitvoering van alle transport- en expeditie gerelateerde werkzaamheden;
 • Het onderhouden en beheren van bestaande routes en tariefstructuren;
 • Het verzorgen van een optimale beladingsgraad in samenspraak met de vaste vervoerders;
 • Het ondersteunen van de diverse expeditie- en backoffice afdelingen ten aanzien van transport gerelateerde onderwerpen;
 • Het continue meedenken aan procesoptimalisatie met betrekking tot de logistieke processen van transport en expeditie;
 • Het communiceren, oplossen en verwerken van transportproblematiek tussen onze logistieke afdelingen, sales en vervoerders;
 • Het opstellen van verschillende management transport rapportages;

Zo ga jij ons team versterken:

 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie maar in ieder geval binnen de transportmarkt;
 • Afgeronde HBO opleiding richting bedrijfskunde of transport & logistiek;
 • Communicatief sterk, in staat te communiceren op diverse niveaus en afstemming te verkrijgen tussen diverse betrokken partijen;
 • In staat om te onderhandelen en prioriteiten te stellen op basis van de forecasts;
 • Kennis van logistieke systemen en bij voorkeur SAP is een pré;
 • Kennis van de transportmarkt en – branche in het algemeen is een must;
 • Kennis van bouwvervoer is een pré;
 • Goede kennis van MS Officepakketten;
 • Je bent bereid tot reizen binnen Nederland en België;
 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs (tenminste B).

Je bent een teamspeler, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je bent nauwkeurig, hebt een ‘hands-on’ mentaliteit, kan goed in projecten werken en voelt je verantwoordelijk. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, handelt klantgericht, bent stressbestendig en denkt in mogelijkheden.

Jij herkent jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierigheid.

Waar jij terecht komt:

Als het voor jou geen probleem is om niet in een gespreid bedje terecht te komen, graag wil bouwen aan iets nieuws en mee wil denken in continue verbeteren van de processen, dan bieden wij jou een leuke afwisselende functie binnen een gezellig maar hardwerkend team dat volop in ontwikkeling is. In deze functie rapporteer je aan de Supply Chain Manager en werk je nauw samen met de expeditie medewerkers, hoofden logistiek & terrein en de Supply Chain Manager. Binnen Supply Chain werken in totaal 80 medewerkers verdeeld over vier locaties en diverse disciplines.

MBI BV is onderdeel van de MBI Groep en is reeds 74 jaar een toonaangevende en innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. MBI onderscheidt zich niet alleen met kwalitatief hoogwaardige producten die passen in het kader van “duurzaam bouwen”, maar ook door een organisatie die erop gericht is klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. De MBI Groep heeft circa 350 medewerkers die werkzaam zijn op de productie- en verkooplocaties in Veghel, Kampen, Aalst, Nieuw – Lekkerland, op de verkooplocatie in Wuppertal (Duitsland) en in het verkoopteam in België. MBI is een gerenommeerd en dynamisch bedrijf en heeft goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (25 verlof dagen, 12 ATV dagen, winstdeling, 3,5% eindejaarsuitkering) en de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. 

Belangstelling?

Heb je interesse in bovenstaande functie? Stuur dan je CV en motivatiebrief vóór 26 april 2019 naar Erwin Aarts, Supply Chain Manager, via onderstaand formulier. Cv’s zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen. Voor meer informatie over deze uitdagende functie neem je contact op met Erwin Aarts via telefoonnummer: 06- 23 81 07 64. 

NB. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Ons privacy statement vindt u hier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.