Bedrijfsprofiel

Bedrijfsprofiel

Familiebedrijf sinds 1945

Onderzoeken wijzen uit dat familiebedrijven bovengemiddeld met hun omgeving zijn verweven. Daarmee vervullen ze een belangrijke economische en maatschappelijke functie in Nederland. MBI is zo’n familiebedrijf. Op 22 februari 1945 richt de heer A.J. (Anton) van der Meijden MBI De Steenmeesters op.

De eerste jaren verliep de productie met 5 man personeel. Het assortiment bestond voornamelijk uit betonpalen- en platen en de veel toegepaste betonblokken. Maar ook toen al werden er metselstenen geproduceerd. Nu 70 jaar later is het familiebedrijf enorm gegroeid en telt 4 productie- en verkooplocaties: Aalst, Kampen, Nieuw-Lekkerland en Veghel en 2 buitenlandse verkoopkantoren in Wuppertal (Duitsland) en Kortrijk (België).

Een grote stap werd gemaakt in 2011, toen Holcim Beton en MBI de handen ineen geslagen hebben. In 2017 heeft MBI een akkoord bereikt met Holcim tot het overnemen van haar aandeel. Met deze overname kwam MBI weer volledig in handen van de familie Van der Meijden. En daar zijn we trots op.

De Steenmeesters maken het verschil

Die trots vertaalt zich in een hoge mate van betrokkenheid van onze medewerkers, de steenmeesters. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van onze producten die we in onze moderne fabrieken produceren. Wij werken alleen met de meest hoogwaardige materialen en productietechnieken, maar onze steenmeesters maken het werkelijke verschil. Iedere bewerking in het productieproces wordt zorgvuldig door ervaren vakmensen uitgevoerd en gecontroleerd. Zoals het echte Steenmeesters betaamt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.