Stedelijke strandtuin

Dit weekend wanen Wessel en Lisa zich in Florida met hun eigen Urban Beach tuin. Hun koopwoning in Uitgeest krijgt een stedelijke strandtuin met strakke lijnen en tropische tuinplanten. Een plek waar ze samen met vrienden en familie kunnen genieten van de zomerse dagen. De tuin is voorzien van loungehoek met overkapping en een open terras compleet met eettafel en barbecue. 

Een natuurlijke tuin in een strak jasje

Neutrale kleuren en natuurlijke materialen creëren een ontspannen omgeving. Loungehoek en terras zijn bekleed met de nieuwe GeoCeramica® Montpellier. Deze tegel doet denken aan robuust en verweerd gesteente, met natuurlijk ogende patronen en kleurnuances. Hout is een terugkerend element in de Urban Beach tuin: de overkapping, het looppaadje wat enigszins doet denken aan een bruggetje, de eettafel.. Het hout combineert zich mooi met het groen van de tropische beplanting en de neutrale siertegels. Samen creëren ze een vakantietuin waar je optimaal tot rust kan komen.  

Muurelementen zorgen voor ruimtelijk effect

Grote plantenbakken breken de strandtuin op. Door de muurelementen slim te plaatsen, wordt de tuin ruimtelijker. De loungehoek en het terras krijgen een eigen identiteit zonder de ruimte kleiner te doen lijken. Een bijkomend voordeel: muurelementen zijn zeer veelzijdig en toch redelijk eenvoudig te verwerken. 

Je eigen strandtuin? Shop de look!

Zelf een strakke strandtuin aanleggen? Dit heb je nodig:

  • Tuintegels GeoCeramica Montpellier, kleur Grey, 80x40x4 cm;
  • AquaColor voegmiddel, kleur Grey voor het voegen van het terras;
  • Patioblok Modular, kleur Cannobio, 60x15x15 cm voor de plantenbakken;
  • MBI Steenmeesterlijm voor het verlijmen van de plantenbakken;
  • Opsluitbanden, kleur grijs, 6x20x100 cm als fundering.

Vind een verkooppunt

Meer tuininspiratie

Meer voorbeeldtuinen zien? Bekijk alle foto’s van de afleveringen van Eigen Huis en Tuin waar terrastegels van MBI in liggen. Perfect als inspiratie voor uw eigen tuin!

Ga naar alle tuinen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.