Portugese tuin met GeoCeramica®

eigenhuistuin

Portugese tuin met GeoCeramica®

Tom legt deze week een sfeervolle tuin aan met een Portugees tintje. Voor het terras gebruikt hij twee kleuren GeoCeramica®, de allernieuwste trend in de tuin. Hiermee maakt hij het kenmerkende, wisselende motief om die typische, authentieke look te krijgen. 

Portugal is zoveel meer dan een vakantiebestemming met mooi weer, een eindeloze kuststrook en verrassende wijn(en). Het is een land met een diepgeworteld gevoel voor kunst en stijl. Een sfeer die ook steeds vaker gewaardeerd wordt door niet- Portugezen. Hoe leuk is zo’n typische Portugese tuin met allerlei verschillende tegels, kleuren en motieven?

In Eigen Huis en Tuin legt Tom precies zo’n tuin aan met onze onderhoudsvriendelijke tegels. Uit het brede kleurenpalet van GeoCeramica® kiest hij twee contrasterende kleuren (Evoque Greige en Beige) en hij legt deze om en om. Zo ontstaat het speelse en typische motief. GeoCeramica® biedt alle voordelen van keramiek gecombineerd met de eenvoudige aanleg van gewone betontegels. Er is namelijk geen speciale fundering nodig, zoals bij standaard keramiek, dankzij de degelijke betonnen drager. Dat scheelt enorm in de wachttijd, moeite én kosten. Bovendien is het leggen nog eens extra makkelijk dankzij de geïntegreerde afstandshouders. De keuze voor GeoCeramica® was dus heel gauw gemaakt door het klusteam.

Aanvullend is gekozen voor een kleurtje uit de GeoTravertino serie. Deze serie heeft een opvallende travertin textuur. Travertijn of travertin is van oudsher een kalksteen. Takjes, bladeren en ander materiaal creëren de zo kenmerkende onregelmatige, natuurlijke patronen van dit materiaal. Deze natuurlijke tegel past helemaal in Portugese stijl dankzij de gekozen kleur Lazise. Een zachte, zonnige aardetint.

Bekijk alle voorbeeldtuinen van EH&T

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.