Natuurlijke, sfeervolle zomertuin

Van zandstrand naar sfeervolle zomertuin

Afgelopen weekend zagen we in Eigen Huis en Tuin hoe Tom de tuin van Tim en Mieke in Almere omtoverde tot sfeervolle zomertuin. Wonend te midden van de duinen, hadden Tim en Mieke de wens voor een tuin met natuurlijke vormen en materialen. Met veel creativiteit heeft Tom een prachtig resultaat weten neer te zetten!

Zandkleurige GeoCeramica® tegels

Als ode aan de omgeving, is een zandkleurige tegel met natuursteen look gekozen: GeoCeramica® Fiordi in de kleur ‘Sand’. Deze tegel heeft, net als natuurlijk quartz, gevarieerde texturen en kleuren. Tip: om te tuin groter te doen lijken, is de langformaat tegel horizontaal tegen de gevel gelegd. 

Terras aanleggen op zand

Bij het aanleggen van de tuin is rekening gehouden met de ondergrond. Er is niet alleen gekozen om planten te gebruiken die van nature in een duin-achtige omgeving voorkomen. Ook de bestrating is hierop afgestemd. GeoCeramica® tegels vereisen in de meeste gevallen geen speciale ondergrond en zijn dus een uitstekende keuze voor een zandige ondergrond. Om onkruid te voorkomen zijn de tegels gevoegd met onkruidvrij zand. Tip: laat uw terras altijd aanleggen door een professional voor een langdurig mooi resultaat.

De finishing touch

Als sfeermaker is er een zithoek geplaatst rondom een kampvuurtje, perfect tijdens de zomerse avonden! Voor de finishing touch zijn straatbakstenen om het kampvuurtje gelegd om de zithoek een nóg warmer gevoel te geven. Het resultaat is hieronder te zien!

Meer inspiratie tuinen

Meer voorbeeldtuinen zien? Bekijk alle foto’s van de afleveringen van Eigen Huis en Tuin waar terrastegels van MBI in liggen. Perfect als inspiratie voor uw eigen tuin!

Ga naar alle tuinen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.