MBI voor Tuin

Tuin in vakantiesfeer

 • Ontwerpbureau
  StyleGardens
 • Tuinarchitecte
  Jacqueline Volker
 • Inspiratie
  Vakantiesfeer
 • Tuintegels looppad
  GeoCeramica® Motion Beige
 • Tuintegels zithoek
  GeoCeramica® Timber Noce
 • Tekening en beplanting
  Downloaden (onderaan pagina)
Gratis tuinontwerp

Vakantie in eigen tuin! Zo creëer je de echte vakantiesfeer!

Strand, duinen, het zand tussen je tenen, een zachte bries, de zon op je huid en een cocktail in de strandtent, wie wil dat nou niet? We geven je graag alle inspiratie voor een tuin om voor thuis te blijven!

Wij maakten een compleet moodboard met de gebruikte tuintegels én ontwerp met een compleet beplantingsplan waarmee je zelf aan de slag kan. Met een ontwerp van StyleGardens en sierbestrating van MBI is succes gegarandeerd!

In een strandtuin gebruik je lichte kleuren zoals zandbeige, blauw en grijs en natuurlijke materialen zoals kastanje houten palen, schelpen, wilgentenen en verweerd hout. Door zachte kleuren lijkt je tuin groter en ze geven rust en ontspanning. Laat het gebruik van de natuurlijke materialen terug komen in de keuze voor de tuinmeubels, zoals rotan en hout en pas de accessoires hier op aan.

Tips van Jacqueline van StyleGardens

 • Heb je bestaande schuttingen die niet passen in je strandsfeer? Zet er rietmatten tegen of verf de schutting in een lichtgrijze kleur. De lichtgrijze kleur suggereert meer diepte in je tuin.
 • Gebruik opengewerkte tuinmeubels, dat oogt luchtig en ruimtelijk.
 • Verzamel drijfhout en gebruik dit om je tuin verder aan te kleden. Verwerk het drijfhout in bijzettafeltjes of lijm het op de saaie bloempotten die je eigenlijk wilde weggooien. Zo krijgt het een tweede leven en het is leuk om te doen!

 

Tuinontwerp

In deze strandtuin kun je heerlijk luieren of koffie drinken op een zonovergoten terras en rustig een boekje lezen in een schaduwhoekje, onder de verkoelende schaduw van een boom. ’s Avonds bouw je natuurlijk een feestje met je vrienden in de strandtent met uitzicht op groen!

Kies de juiste beplanting

De beplanting in deze tuin is weelderig en toch onderhoudsvriendelijk. Met siergrassen en blauwe bloemen waan je je écht in de duinen! De planten in dit beplantingsplan trekken ook nog eens vlinders, bijen en hommels voor extra leven in de tuin.

De verhoogde border met een groenblijvende boom maskeert de berging, zo heb je vanuit de woonkamer zicht op groenblijvende planten of planten met een mooi wintersilhouet. Dus ook in alle andere seizoenen heb je een aantrekkelijke tuin.

Keuze voor tuintegels

Bij de ultieme vakantiesfeer past GeoCeramica® Motion Beige en gebruik een ‘houtlook tuintegel’ als onderhoudsvriendelijke variant op een houten vlonder.  Hier is gekozen voor GeoCeramica® Timber Noce in de ‘strandtent – overkapping’. Er is echter keuze uit diverse soorten houtlook, van strak tot verweerd. Bekijk meer mogelijkheden van houtsoorten in onze webcatalogus.

Download tekening en beplantingsplan

Wil jij ook zo’n mooie tuin in vakantiesfeer? Met dit ontwerp en beplantingsplan van StyleGardens kun je zelf aan de slag! En onze dealers helpen je graag verder bij de keuze en aanleg van de sierbestrating.