MBI voor tuin

Tuintrends 2022

TUINTRENDS 2022

Het komt niet als een verassing: sinds de start van de coronacrisis zijn we volop bezig geweest in de tuin. Zo’n 20% van de bevolking is in 2021 meer tijd door gaan brengen in de tuin (GFK, 2021). De tuin wordt ook steeds meer gezien als een verlengde van de huiskamer. De ideale tuin is een plek waar je het hectische leven kunt ontvluchten, liefst het hele jaar door. Maar ook een plek waar je gezellig samen kunt zijn én die je makkelijk kunt onderhouden. Naar verwachting zijn we in 2022 nóg meer tijd doorbrengen in onze persoonlijke ‘oase’. En dit doen we het liefst in stijl. Hoe? MBI zet de grootste trends voor jou op een rij!

 

tuintrend 2022, kleurenpallet, spelen met contrasten

Natuurlijk kleurenpalet 

We worden ons steeds bewuster van het milieu. Ook in de tuin wordt duurzaamheid een groter begrip. Deze trend zet door in 2022 en dat zien we ook terugkomen in het kleurenpalet. Een populaire kleur is dan ook groen. Niet alleen in de vorm van planten en bomen, maar ook in tuinmeubels en accessoires. Verder ga je veel subtiele, neutrale kleuren terugzien in de meubels en sierbestrating zoals beige/aarde- en grijstinten. Maar ook rustige en subtiele prints maken een opmars. In de basis draait het dus om rustige, subtiele en natuurlijke kleuren. Heftige kleuren laten we in 2022 vooral links liggen. Contrasten worden gemaakt met zwart, zoals schuttingen en tuinhuisjes. 

Van buiten naar binnen 

Een tuintrend van de laatste jaren die we ook in 2022 blijven zien is de ‘buitenkamer’. We willen het hele jaar door plezier hebben van de tuin. Een tuinhuis of overkapping biedt veel extra mogelijkheden omdat daardoor slecht weer geen rol meer speelt. Zet er een warme kachel, leuke tafelbrander of een lounge heater bij en het is ook fijn om in de winter van de tuin te genieten. Natuurlijk is een heerlijk dekentje ook een warme oplossing! Voor een ‘naadloos’ ontwerp pas je de tegels in hetzelfde design buiten én binnen. Leveranciers bieden hiervoor steeds meer mogelijkheden, een voorbeeld van een all-in-one collectie is  GeoCeramica®. Geen storende onderbrekingen meer voor een perfecte overgang!  

tuinhuis met veranda

Bloemtegel GeoProArte®

Het nieuwste in sierbestrating  

Naast dat we kwaliteitsbewust zijn en we lang willen genieten van onze tuinbestrating, willen we ook niet teveel tijd besteden aan het onderhoud ervan. Met dit in gedachten en de steeds veranderende marktvraag ontstaan ook nieuwe producten. Zoals de betonnen designtegel GeoProArte® van MBI. Een oersterke, duurzame en makkelijk te verwerken tuintegel met de uitstraling van een keramiektegel, maar goedkoper in aanschaf. Met revolutionaire designtechniek zijn in theorie alle denkbare prints te maken. Denk bijvoorbeeld aan een steenlook of een mooie bloemenprint. 

Neem Contact met ons op.

Om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij je naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over sierbestrating, onderhoud en verwerking. Wanneer jouw MBI dealer je vraag niet kan beantwoorden, kun je ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen je zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden

    Contact