MBI voor Tuin

Een onderhoudsvriendelijke tuin

Het Eigen Huis & Tuin team heeft de sfeerloze tuin van Evelien en Jeff omgetoverd tot een gezellige borreltuin. De tuin moest gezellig zijn, maar daarnaast vooral ook groen én onderhoudsvriendelijk. Met deze wensen wist Tom wel raad en dankzij een borrelbar van betonnen elementen, en een onderhoudsvriendelijk keramisch terras kon hij de tuin de gewenste metamorfose geven!

Een onderhoudsvriendelijke tuin, perfect voor de borrel!

Dit weekend zagen we in Eigen Huis en Tuin hoe de sfeerloze tuin van Evelien en Jeff een metamorfose kreeg van Tom. Omdat het stel erg van een borrel en gezelligheid houdt, wilde ze ook graag een tuin die hierbij aansloot. Verder moest de tuin een middenweg bieden tussen veel groen en onderhoudsvriendelijkheid. Evelien wilde namelijk graag veel groen en Jeff een zo onderhoudsvriendelijk mogelijke tuin. En het resultaat? Dat mag er zeker weer wezen!

Groen en onderhoudsvriendelijk

Om de tuin te voorzien van groen is er allereerst gekozen voor een schutting van kant en klare groene hagen. De tuin krijgt in een oogopslag een natuurlijke en sfeervolle uitstraling en de hagen zijn ook nog eens ontzettend onderhoudsvriendelijk. Om de tuin écht onderhoudsvriendelijk te maken is het terras voorzien van grote GeoCeramica® keramische tegels met industriële look. In combinatie met de waalformaat klinkers geeft deze bestrating een romantische en tijdloze uitstraling aan de tuin.

Een borrelbar van betonnen elementen

Om de tuin klaar te maken voor alle gezelligheid en borrelen, is er gekozen om een borrelbar in de tuin te maken. De fundering van de borrelbar is gemaakt van betonnen U-elementen. Om de fundering te kunnen maken zijn de elementen opgestapeld als opslag voor houtblokken, wat voor een sfeervolle uitstraling zorgt. De elementen zijn onderhoudsvriendelijk en makkelijk in gebruik. Om de borrelbar af te maken is er een betonnen blad gemaakt voor op de elementen. Verder staat er een grote grill barbecue, zodat het stel naast een borrel ook kan genieten van een lekker hapje!

Contact