MBI voor infra

Camping & Beachresort Julianahoeve

Julianahoeve is al generaties lang de camping waar vakantiegangers komen om direct aan het strand in Renesse te verblijven. Het familiebedrijf is continu bezig met verbeteringen en daar hoorde ook de herinrichting van de buitenruimte bij.

Camping & Beachresort Julianahoeve

Camping Julianahoeve is al generaties lang de camping waar vakantiegangers komen om direct aan het strand in Renesse te verblijven. Met meer dan 1000 jaarplaatsen, 55 verhuuraccommodaties en bijna 300 kampeerplaatsen over 40 hectare land, is dit de verblijfplaats van zo’n 6000 vakantiegangers in de zomer alleen al. De familie Troost kocht de camping aan het strand van Renesse in 1999. Door de jaren is de Julianahoeve uitgegroeid tot de geliefde verblijfplaats van vandaag. Het succes is te danken aan de hoge mate van kwaliteit en de vele faciliteiten die het familiebedrijf biedt voor jong en oud.

Herinrichting buitenterrein

De familie Troost is continu bezig om de camping te verbeteren. Sandy Troost: “In 2020 is de horeca vernieuwd, waarbij ook de overkapping van het centrale plein een belangrijke transformatie heeft gehad. De overkapping is nu een ijzersterke constructie die weer en wind aan de kust goed weerstaat.” Vervolgens is besloten om het hele plein te hernieuwen. Een modernere en sfeervolle uitstraling om het allemaal samen te brengen. In overleg met de familie heeft Braber Groenvoorziening een ontwerp opgemaakt. “We wilden een gezellige uitstraling creëren voor het hart van de camping, wat gebruikt kan worden voor feesten, spellen, optredens, etc.”

Onderhoudsarm terras

Het buitenterrein van Julianahoeve is afgestemd op de nieuwe uitstraling van de panden en moest vooral onderhoudsarm zijn: “De uitstraling en sfeer moesten passen bij de panden. Bovendien wilden we iets dat niet snel vies wordt en een lange tijd de uitstraling blijft behouden.” Op de terrassen zijn moderne GeoCeramica® tegels verwerkt met AquaColor Ceramic Joints voegmiddel, zodat onderhoud minimaal zou zijn. Zo hoeft de familie zich geen zorgen te maken over verzakking, onkruid en vlekken op de horecaterrassen. Het plein is verder verwerkt met GeoRetron stenen in een warme, sfeervolle kleurenmix. Ook deze stenen zijn kleurvast en vuilafstotend, waardoor het plein nog jarenlang de uitstraling blijft behouden.

Heb je een project?
Vraag een online adviesgesprek aan!

Ben je ontwerper? Plan eenvoudig een online adviesgesprek in met één van onze specialisten voor de openbare ruimte.

Contact