MBI voor tuin

Bourgondische voorbeeldtuin

Een tuin in bourgondische stijl: deze is gezellig en warm

 • Gezien bij

  Eigen Huis & Tuin

 • Realisatie

  2017

 • Sierbestrating

  GeoSteen® GeoAntica, kleur Castilla of Nardo

In Naarden woont een gezin met een grote tuin, waar ze niet mee uit te voeten komen. Ze houden van Canada, openheid en een rustieke look. Hierbij denkt het klusteam van Eigen Huis en Tuin aan de bourgondische stijl; die is gezellig en warm. U kunt deze tuin gebruiken als voorbeeld voor uw eigen tuin of als inspiratie.

Als eerste maakt Tom een heerlijke zitplek in de vorm van een terrasje. Want dit gezin geniet van het leven. Ze houden van borrelen en gezelligheid. Tom kiest voor warme en rustieke betontegels in het bruin. Vindt u deze ook mooi? Wij hebben een soortgelijke tegel; GeoSteen® GeoAntica! Kijk maar eens bij de kleur Castilla of Nardo. Maar niemand houdt van natte voeten! Zorg daarom altijd voor een goede waterafvoer. Laat bijvoorbeeld niet het regenwater van het terras direct op het gazon afstromen. Een teveel aan afstromend water kan ervoor zorgen dat de bodem langs het terras dichtslaat of dat wortels gaan rotten door stagnerend water. Leg een rand van halfverharding aan langs het terras of een lijngoot die afwatert op riool of infiltratievoorziening.

Voor de tweede zitplek maakt Tom een ‘wood cabin’; een houten hutje. Heel erg typisch voor Canada! Maar in Nederland zit natuurlijk niemand te wachten op een klein tuinhuisje, zeker niet als u een grote tuin heeft! Het wordt daarom meer een overkapping dan een huisje, maar wel in dezelfde wood cabin look. Ook Tom zet een paar flinke naaldbomen neer, die je het gevoel geven dat je middenin de Canadese natuur staat. Naaldbomen komen namelijk veelvuldig voor in Canada en ze doen het ook erg goed in ons Nederlandse klimaat. Verder worden er allerlei leuke details gecreëerd met oude houten regentonnen, houten bielzen, houten kratten en verweerde tuinmeubels die helemaal passen in het ambachtelijke sfeertje van de bourgondische stijl… met een snufje Canada!

Neem Contact met ons op.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer uw MBI dealer uw vraag niet kan beantwoorden, kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

  Verzenden

  Contact