MBI voor Bouw

Van Berkel Groep Veghel

Het nieuwe hoofdkantoor voor Van Berkel Groep in Veghel is een moderne en duurzame 'campus'. Ontworpen door Buro Kade. Raak geïnspireerd!

 • Gevelstenen

  GeoStylistix Shaded Grey

 • Bestrating

  GeoBasic

 • Hoofdarchitect

  Buro Kade

 • Hoofdaannemer

  Peter Peters Bouwbedrijf

 • Plaats

  Veghel

 • Realisatie

  2022

Nieuw kantoor voor Van Berkel Groep

Van Berkel Groep

Begonnen in 1955 als een klein familiebedrijfje van broers Harrie en Henk van Berkel, is de Van Berkel Groep uitgegroeid tot een uitgebreid machinepark, ruim 230 betrokken en hardwerkende medewerkers en negen locaties. Van grondverzet en zandwinning tot logistiek en groenrecycling. Toch is de Van Berkel Groep een echt familiebedrijf van Brabantse bodem gebleven met mooie ambities voor de toekomst. Daar hoort een nieuw, modern en duurzaam hoofdkantoor bij, gelegen in Veghel. MBI De Steenmeesters was de uitgesproken partij om de materialisatie daarvoor te verzorgen.

 

Eenheid als uitgangspunt

Het moderne en duurzame hoofdkantoor is ontworpen door Buro Kade uit Den Bosch. Een doel achter het ontwerp was om eenheid te creëren tussen het kantoor en alle bijgebouwen en hallen. Een groene plint verbindt de werkplaats, opslaghal en het hoofdkantoor. Deze plint transformeert zich uiteindelijk naar een terp waardoor het gevoel ontstaat dat het kantoor als een laags gebouw boven op een heuvel ligt. Voor de gevel is gekozen voor GeoStylistix, een moderne langformaat gevelsteen met natuurlijke granulaten en mooie nuancering. Vanwege zijn natuurlijke uitstraling past deze goed bij de groene plint en de donkere kleur van de bijgebouwen.

Ook het buitenterrein is door MBI voorzien van bestrating.

Heb je een project?
Vraag een online adviesgesprek aan!

Ben je ontwerper? Plan eenvoudig een online adviesgesprek in met één van onze bouwspecialisten of kom eens langs in ons Design Centre in Amsterdam (uitsluitend op afspraak).

Contact