MBI voor infra

Afwateringsbanden Belvédère Maastricht

Afwateringsbanden dragen bij aan het herstel van de natuurlijke waterkringloop. In het grote gebiedsontwikkeling Belvédère in Maastricht zijn IDS afwateringsbanden toegepast voor een snelle waterafvoer.

Belvédère Maastricht

Gebiedsontwikkeling met oog voor water

Het project Belvédère Maastricht is een grote gebiedsontwikkeling in het noordwesten van Maastricht. Een gebied van bijna 300 hectare groot, dat zich uitstrekt van Het Bassin in de Maastrichtse binnenstad tot aan de grens met België bij Smeermaas. Een gebied vol industrie, maar ook met oude vestingwerken en bijzondere natuur. Er wordt al jaren gewerkt aan de herstructurering van dit gebied. Ook is gedacht aan waterbeheer in het gebied. Daarbij zijn op bijvoorbeeld (industrie)terreinen waar veel verkeer is IDS afwateringsbanden toegepast voor een snelle waterafvoer.

IDS Afwateringsbanden

Afwateringsbanden dragen bij aan het herstel van de natuurlijke waterkringloop. Het klimaat verandert en verstedelijking zorgt ervoor dat het water niet meer op de natuurlijke wijze wordt verwerkt. Steeds vaker hebben we te maken met hevige regenbuien die overlast veroorzaken. Dankzij de afwateringsband hou je zelfs bij piekbelasting een veilige rijweg en voorkom je schade. De unieke kunststof afwateringsbanden zorgen voor een versnelde afwatering van regenwater. Een bijkomend pluspunt is dat werken met deze innovatie kosten- en veiligheidsvoordelen brengt, zowel bij de plaatsing als tijdens het gebruik. De banden zijn bovendien in te zetten bij alle typen wegbedekking.

Heb je een project?
Vraag een online adviesgesprek aan!

Ben je ontwerper? Plan eenvoudig een online adviesgesprek in met één van onze specialisten.

Contact