MBIvoor Bouw

Medisch Centrum Zonnestein

In medisch centrum Zonnestein zitten meerdere medisch specialismen onder één dak. Welzijn staat centraal. Niet alleen voor de mens maar ook het milieu. Dat blijkt uit de keuze voor duurzame materialen.

 • Gevelstenen

  GeoStylistix Waalformaat Shaded Grey

 • Architect

  Architectenbureau A.M. van Boven

 • Plaats

  Amstelveen

 • Realisatie

  2021

In medisch centrum Zonnestein zijn meerdere medisch specialismen onder één dak gehuisvest, waaronder vier huisartspraktijken, een apotheek, een consultatiebureau en fysiotherapie. Bij het medisch centrum draait alles om de mens en welzijn. Welzijn heeft niet alleen betrekking tot de mensen die er voor de zorg komen, maar ook het milieu.

Duurzaamheid als uitgangspunt

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt bij de exploitatie van het medisch centrum. Door het gebruik van duurzame materialen is het gebouw 30% duurzamer dan de wetgeving vereist. Zonnestein heeft een oppervlakte van 1824 m2 over 2 verdiepingen met een sedum dak en 92 zonnepanelen. De keuze van isolatiematerialen, de installatie van een warmtepomp en LED-verlichting dragen ook bij aan de duurzaamheid. De stalen constructie is bovendien circulair en in de gevels is zeer duurzaam hout en duurzame betonstenen verwerkt.

Een moderne gevel

Voor de gevel van medisch centrum Zonnestein is een combinatie van duurzaam hout en betonstenen gebruikt. De betonsteen GeoStylistix is een unieke gevelsteen met een mix van natuurlijke mineralen die zorgen voor een prachtige kleurstelling en kleurechtheid. De gevelsteen is niet alleen esthetisch, maar ook bijzonder maatvast, sterk en onderhoudsarm. Door deze eigenschappen blijft de GeoStylistix gevel langdurig mooi. Het productieproces is bovendien zo duurzaam mogelijk met o.a. windenergie en conditioneringskamers waar het beton uithardt (het wordt dus niet gebakken).

Heb je een project?
Vraag een online adviesgesprek aan!

Ben je ontwerper? Plan eenvoudig een online adviesgesprek in met één van onze bouwspecialisten of kom eens langs in onze Design Centre in Amsterdam (uitsluitend op afspraak).

Contact