MBI voor Bouw

Het project Ankersmit is een nieuwbouw appartementsgebouw in Melle (BE) met een bijzondere gevelschil. Een mix van genuanceerde grijze GeoStylistix stenen en goudkleurig aluminium maken dit gebouw een plaatje.

 • Gevelstenen

  GeoStylistix Shaded Grey Light

 • Hoofdarchitect

  Abscis Architecten

 • Plaats

  Melle (BE)

 • Realisatie

  2023

Nieuwbouw Ankersmit

In Melle (BE) staat een nieuwbouw appartementsgebouw, gelegen op de site van het voormalig tuinbouwbedrijf van de familie Ankersmit. De omgeving wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke, groene karakter. De oude watertoren met opschrift “Ankersmit” bleef behouden als landmark.

De opdrachtgever had de wens om een appartementsgebouw te realiseren met een sterke architecturale uitstraling en vrij van fossiele brandstoffen. Het architectenbureau Abscis Architecten nam de opdracht op zich om aan die sterke uitstraling en duurzaamheidsvraag te voldoen. Het gebouw bestaat uit een mix van verschillende types appartementen en biedt tevens ruimte aan vrije beroepen.

Aandacht voor uitstraling én duurzaamheid

Een balkvormig volume met drie bouwlagen, waarbij in de onderste twee bouwlagen driehoekige terrassen zijn uitgesneden. De derde bouwlaag heeft een teruggetrokken dakverdieping met grote dakterrassen en groendaken. De gevel wordt gekenmerkt door horizontale stroken en is afgewerkt met de langformaat gevelsteen GeoStylistix. De grijs-genuanceerde kleur van de steen contrasteert mooi met het buitenschrijnwerk bestaande uit goudkleurig aluminium.

In dit project is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Van performante isolatie tot zonnewering d.m.v. architecturale luifels, het gebruik van duurzame materialen, en vloerverwarming met hernieuwbare energie d.m.v. lucht-water-warmtepompen. Dit is een gebouw wat toekomstbestendig is.

Heb je een project?
Vraag een online adviesgesprek aan!

Ben je ontwerper? Plan eenvoudig een online adviesgesprek in met één van onze bouwspecialisten of kom eens langs in ons Design Centre in Amsterdam (uitsluitend op afspraak).

Contact