MBI over MBI

MBI Adviesteam

“Onze specialisten hebben alle bagage om mee te denken en buiten de gebaande paden te gaan.”


MBI staat voor kwaliteit. Dat ziet men niet alleen terug in de hoogwaardige producten, maar ook in de service die MBI biedt. Voor uiteenlopende projecten binnen zowel de openbare als in de private sfeer voorziet MBI opdrachtgevers van advies. Hoe ziet het MBI Adviesteam eruit, wat kan men van een adviesgesprek verwachten en hoe kunt u een adviesgesprek plannen met een MBI adviseur? Menno Olthof, Teamleider van het MBI Adviesteam, vertelt.

Het ‘5W’ Adviesteam van MBI

Menno Olthof is sinds de fusie met Holcim Beton in 2012 werkzaam bij MBI als adviseur binnen infra. Menno is betrokken geweest bij tal van grote projecten in de openbare ruimte. Vorig jaar is Menno gevraagd voor de positie van Manager Adviesteam, welke recentelijk een nieuwe vorm heeft gekregen. Het zogeheten ‘5W’ Adviesteam bestaat uit zeven adviseurs die werkzaam zijn binnen vijf gebruiksgebieden van de buitenruimte: werken, wonen, winkelen, wegen en welzijn. De 5 W’s geven aan hoe het uitgebreide aanbod van MBI de inrichting van onze buitenleefomgeving in de breedste zin dient: “Als je kijkt naar de productoplossingen die we bieden binnen MBI, is dat uniek in de beton wereld. Met de 5W’s laten we de verschillende disciplines in elkaar overvloeien. Neem bijvoorbeeld de tuinbestrating, die zijn ook zeer geschikt om in de openbare ruimte toe te passen doordat deze materialen voldoen aan de eisen die de openbare ruimte hieraan stelt. Middels de 5W gedachte is er meer synergie gecreëerd. Als een bouwarchitect een bouwplan maakt, dan hoort daar naast de gevel ook de inrichting van de buitenruimte bij. Daarvoor zetten wij ons brede productaanbod en kennis voor in. Dat maakt MBI zo uniek, wij hebben het allemaal in huis!”

Een brede doelgroep dienen

Het MBI Adviesteam bestaat uit specialisten voor de infra, specialisten voor de gevel ondersteund door een technisch specialist, een adviseur voor exclusieve tuinen, en ten slotte een adviseur voor projectontwikkelaars en speciale markten zoals hotelketens en horeca. Met alle specialismen binnen het team kunnen de adviseurs allerlei opdrachtgevers van advies voorzien: “Overheden hebben advies nodig in de bestek voorbereidingsfase of de ingenieursbureaus die de bestekken maken in opdracht van de gemeentes. Uiteraard ook de architecten die in het voorontwerp op zoek zijn naar de juiste tegels, stenen en referenties. Maar denk ook aan de aannemerij die zelf in het ontwerp (Design & Construct) producten kiezen. Of projectontwikkelaars die met ambitieuze projecten bezig zijn, zoals het inrichten van een klimaat adaptieve wijk. Daar denken wij in mee en brengen ons advies uit.” Dat advies is overigens geheel vrijblijvend, wat ook voor nieuwe klanten zeer fijn is. Een opdrachtgever is bij MBI hoe dan ook gegarandeerd van specialistisch advies.

Meedenken van A tot Z

Als een opdrachtgever bij MBI aanklopt, is dat vaak niet voor standaard bestrating. Er is behoefte aan verdieping, niet enkel op productniveau maar juist het totaalplaatje. Een adviesgesprek kan dan ook tijdens alle stadia van een project voorkomen: “Bij bouwprojecten sluit je als adviseur vaak in het begin of middenin het traject aan, waarbij de buitenruimte nog niet meegenomen is in het plan. Daar is dat stukje synergie heel belangrijk.” Daarbij kijken de adviseurs breed in het advies en niet enkel op productniveau of binnen één discipline: “Wij denken mee in wat de klant wenst en wat er allemaal mogelijk is. Verder denken, de diepte ingaan en daar uiteindelijk een totaaladvies in bieden. En onze specialisten hebben alle bagage om mee te denken en verder te gaan.” Soms heb je als MBI adviseur een lange adem nodig! Voor een project zit een adviseur vaak minimaal tweemaal aan tafel bij de opdrachtgever. Bij ambitieuze projecten is dat soms zelfs jaren in voorbereiding, waar vele gesprekken plaatsvinden.

Thema duurzaamheid

Ook het thema duurzaamheid komt in de adviesgesprekken vaak terug. Vooral bij gemeentes is dit een groot thema. Daar zijn binnen MBI de aangewezen mensen en tools voor beschikbaar: “Wij als adviseurs kunnen bij duurzaamheidskwesties altijd terugvallen op de productspecialisten en andere deskundigen binnen onze organisatie. Die hebben we tot onze beschikking.” MBI is continu bezig met het verduurzamen van haar producten en productieprocessen. Duurzaam produceren met een duurzame opbouw van producten zijn belangrijke pijlers binnen het beleid van MBI. Concreet betekent dit: alternatieve en gerecyclede grondstoffen, aanpassingen van het productieproces op groene energie en producten met een lange levensduur.

Omgaan met COVID-19

“Advies blijft nodig”, aldus Menno. “Het liefst gaan wij langs bij de gemeente of architect, maar dat is in deze tijden vaak niet mogelijk. Daar waar het wél veilig kan, regelen we een fysieke ontmoeting. Dat vinden de architecten ook fijn, om de producten in het echt te kunnen zien en voelen. En voor ons is dat fijn, omdat we dan feeling houden met de klant.” Dat een fysieke ontmoeting tegenwoordig niet altijd mogelijk is, vindt Menno jammer. Maar hij ziet ook de kansen en de toegevoegde waarde die technologie hierin biedt: “Online ontmoetingen via Teams en Zoom zijn nou eenmaal onderdeel van het nieuwe werken. Zonder de lange reistijden win je ook nog eens in efficiëntie. Zo kan het Adviesteam ook in deze tijden de beste service blijven bieden.” En met die gedachte heeft MBI het Online Adviesgesprek geïntroduceerd.

Adviesgesprek plannen

Heeft u een project waarvoor u zich wil laten adviseren door één van onze adviseurs? Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in. Het online adviesgesprek is bedoeld voor ontwerpers, projectontwikkelaars, gemeentes, aannemers en ingenieursbureaus. U hebt de keuze uit verschillende specialismen, kies wat voor u van toepassing is.

Recent project

De Elementen Spijkenisse

De Elementen, de nieuwste woonwijk aan de Oude Maas in Spijkenisse, bestaat uit vijf prachtige deelgebieden die elk hun eigen karakter hebben. Laat je inspireren!
Contact