Oosterhout Clubgebouw

TSC Oosterhout

Het nieuwe sportcomplex van voetbalvereniging TSC bevindt zich in een lommerrijke, groene omgeving in Oosterhout. Als gevolg van een herschikking, revitalisatie van de velden en de verouderde status van het clubgebouw en de kleedruimtes is de noodzaak ontstaan om een nieuw clubgebouw te ontwerpen. Op een smalle strook tussen het hoofdveld en de bijvelden is ruimte gecreëerd voor de nieuwe accommodatie.

Door zijn ligging is het gebouw langgerekt en heeft het een oriëntatie op de nabijgelegen velden. De oude tribune, die als gevolg van de herschikking van de velden is komen te vervallen, is in ere hersteld door deze te integreren in het gebouwontwerp. In het verlengde van de tribune is een verhoogd plein waar zich de hoofdentree van het gebouw bevindt. Een monumentale trap leidt naar het dakterras en de toegang van de (toekomstige) kantine. Vanaf dit dakterras is een prachtig uitzicht over het gehele sportcomplex. Op de begane grond bevinden zich de kleedruimten die middels een centrale gang worden ontsloten.

Het gebouw heeft een monolithisch karakter door de toepassing van de slanke beton gevelsteen. De stenen wisselen licht van kleur van lichtgrijs naar donkergrijs waardoor de plint van het gebouw een natuursteenachtige uitstraling krijgt met een levendige karakteristiek. Het logo van de vereniging is in dit metselwerk geïntegreerd als 3D-object. Omdat de langwerpige steen ook in de centrale gang is toegepast wordt het monoliete karakter van de plint versterkt.

Plaats: Oosterhout
Project: TSC Oosterhout
Functie: Clubgebouw en tribune
Gevelsteen: GeoStylistix
Kleur: Shaded Grey
Product nummer: EXCM854BS.G0175
Ontwerp: Grosfeld van der Velde Architecten
Realisatie: Bouwgroep Moonen


Foto’s

Invalid Displayed Gallery

Reageren is niet mogelijk

  • Delen op sociale media

    Pinterest
    Facebook
    YouTube
    LinkedIn
    Twitter