Vernieuwd terras voor speeltuin “Middelweg” in Nieuw-Lekkerland

 

Speeltuin “Middelweg” in Nieuw-Lekkerland is in 1948 opgericht door vrijwilligers. Tot heden wordt de speeltuin draaiende gehouden door vrijwilligers zonder enige vorm van subsidie. Diverse collega’s van onze fabriek zijn lid of hebben zelfs een actieve rol in het bestuur. Het terras en de zandbak waren hoog nodig aan vernieuwing toe. Toen het bestuur ons benaderde of MBI hier iets in kon betekenen hoefden we daar niet lang over na te denken. Wij dragen dit soort mooie initiatieven een warm hart toe.

Na ruim 70 jaar vernieuwing

Op woensdag 21 april is de speeltuin geopend, met een nieuw terras van GeoCeramica® en een prachtige zandbak gemaakt van Eleganta Parkbanden. Ook andere bedrijven hebben bijgedragen aan de sponsoring, waaronder onze dealer Tegelhandel Boer uit Nieuw-Lekkerland. Collega Mirjam Rosman mocht de opening verzorgen.

Betrokkenheid van MBI

In 2011 is MBI gefuseerd met Holcim Beton en hierdoor is de vestiging in Nieuw-Lekkerland onder de gele vlag van MBI gekomen. De historie van de vestiging gaat echter nog veel verder terug. De vestiging in Nieuw-Lekkerland is zelfs de oudste betonfabriek in Nederland en dateert uit 1883, begonnen als Den Boer Beton. De productie van bestrating is dus onlosmakelijker verbonden met deze plaats en MBI een belangrijke werkgever in de regio. Diverse collega’s van onze fabriek in Nieuw-Lekkerland zijn lid of hebben zelfs een actieve rol in het bestuur van de speeltuin. Hierdoor is er extra betrokkenheid met de speeltuin en vinden wij het fijn om een bijdrage te kunnen leveren. Nu is er een groter plein en meer ruimte om te spelen. Wij wensen iedereen veel speelplezier!