Van tekening naar tuinontwerp

Vorig jaar heeft MBI voor het eerst een unieke tekenwedstrijd gehouden. Daarbij hebben talloze kinderen, die noodgedwongen thuiszaten vanwege de Corona crisis, hun eigen ‘Thuiswerk tuin‘ getekend en ingezonden. Hiermee hoopte MBI door middel van een leuke activiteit de kids te inspireren om actief na te denken over hun buitenleefomgeving. Er vielen ook nog eens hele mooie prijzen te winnen met als hoofdprijs een volledige tuinverbouwing geïnspireerd op het eigen tuinontwerp.

Winnaar: de ‘Natuurtuin’ van Loïs

De hoofdprijs is gegaan naar Loïs die een prachtige digitale tekening had gemaakt van haar droomtuin. De tuin van Loïs was veelal geïnspireerd door haar liefde voor de natuur: veel groen, organische vormen en veel plek voor dieren. Zo heeft ze de huisdieren een verblijf- en speelplekje gegeven en is er zelfs een paddenpoel en bijenhotel aanwezig. Verder was er nog voldoende ruimte om zelf ook lekker te relaxen. Kortom, een tuin waar veel te beleven valt en waar het hele gezin tot rust kan komen.

Professioneel tuinontwerp

Tuinontwerper en eigenaar van ‘Huibelco Tuinen’ Huib Schuttel heeft dit fantastische idee omgezet naar een professioneel tuinontwerp [open ontwerp]. Daarin is de essentie van de natuurtuin volledig vastgelegd: veel organische vormen en veel ruimte voor de natuur om te schitteren. De huisdieren krijgen een eigen plekje, er worden fruitbomen geplant en er is zelfs rekening gehouden met vogels, insecten en padden. Daarnaast krijgt het gezin een buitenkeuken om etentjes te organiseren in de tuin. Er valt dus heel veel te zien, te proeven én te beleven. In het voorjaar is het zover, dan gaat de tuinverbouwing van start en wordt Loïs’ droomtuin werkelijkheid! Benieuwd naar het eindresultaat? Blijf op de hoogte via onze website of social media.