Opening tweede GeoCeramica® centrum (Midden Nederland)

Nieuwe stijl tuininspiratie opdoen

Het tweede officiële GeoCeramica® centrum van Nederland is geopend in Waardenburg. De grootste opening bij ‘Pellegrom Sierbestrating’ vond plaats op vrijdag 3 september. Een fraai voorbeeld van de nieuwe formule van de producent van de materialen in kwestie: MBI De Steenmeesters. Met de ervaring opgedaan door Corona, stimuleren zij de nadruk op ruimtelijke grote buitenshowtuinen. Het nieuwe centrum heeft een gloednieuw plein van 1100 m2 met keurig aangelegde, vlakjes sierbestrating in eindeloos veel (GeoCeramica®) designs. Het is qua grootte uniek in zijn soort en een toonaangevende plek om tuininspiratie op te doen voor de (tuin)consument.

Pellegrom Sierbestrating

Het is niet te missen: Trots prijken een viertal banieren bij de ingang van Pellegrom Sierbestrating aan de Industrieweg 5 te Waardenburg. Eenmaal op het terrein wordt de schaal nog duidelijker. ‘Het begon allemaal met de vraag of we niet eens wat klinkers of stenen konden meenemen’. Van oudsher (zo’n 45 jaar geleden) was familiebedrijf Pellegrom een transportbedrijf. Hans (directeur) vertelt ronduit over een simpelere tijd zo’n 40 jaar geleden: ‘Mensen waren niet zo kritisch. Het was een klinkertje of een stoepsteentje van 30×30. De jaren daarop waren trommelstenen niet aan te slepen maar vanaf daar heeft het allemaal echt een vlucht genomen. Toen hij zo’n 30 jaar geleden instapte met zijn broer Evert waren de contouren van de huidige vraag al zichtbaar: grootformaten en het accent op onderhoudsvriendelijk. Dat ze op die boot zijn gestapt blijkt wel uit het nieuwe toonaangevende plein.

GeoCeramica centrum Midden Nederland

Service is het toverwoord bij de firma. Hans: ‘Service en kwaliteit zijn onze kracht. We doen er alles aan om snel te schakelen met leveringen. Is er eventueel eens een klacht, dan lossen we die snel op. We willen tevreden klanten en daar sturen we op alle manieren op aan’. De keuze voor de artikelen moest passen bij die strategie om de geïnteresseerde tuinconsument compleet te ‘serviceen’. Hiervoor gingen zij aan de slag met het merk GeoCeramica®. Deze relatief nieuwe sierbestrating-categorie dateert uit 2016. Het hybride product combineert een keramische toptegel met een betonnen drager. Juist met dit artikel wilde de firma Pellegrom groots uitpakken en een inspirerend centrum bouwen. Hans: ‘GeoCeramica is een product waar wij 110 procent achter staan. Het past heel goed bij ons. Het hele verhaal inclusief aanleg, daar geloven wij in en dat praat heel makkelijk’.

Partner MBI De Steenmeesters

De opening van het centrum is de tweede van een reeks centra in Nederland. Het GeoCeramica Centrum in Zuid – Holland (Postmus Sierbestrating in Valkenburg) was de eerste. Op deze plekken ligt allemaal het accent op grootse showtuinen met volop ruimte om de materialen te bekijken. Deze ontwikkeling is geïnitieerd door de producent van het materiaal GeoCeramica®: MBI De Steenmeesters. Zij zien dat ondanks de pandemie, de vraag naar fysieke voorbeelden van sierbestrating onverminderd is gebleven. Tuinconsumenten willen de materialen voelen en ervaren. MBI weet deze ambassadeur van hun merk op waarde te schatten. Tijdens de opening was er daarom een comité afgevaardigden om de opening bij te wonen.

Mogelijkheden voor bezoek

Het nieuwe centrum in Waardenberg is 24/7 vrij te bezoeken. Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.pellegromsierbestrating.nl/