Landelijke knutselwedstrijd ‘ultieme vakantietuin’ gaat van start

Vorig jaar zette MBI De Steenmeesters een unieke tekenwedstrijd op voor kinderen die door COVID-19 noodgedwongen thuis zaten. Tientallen kinderen streden om de hoofdprijs die de aanleg van hun zelfontworpen tuin betrof. Na het succes van de vorige wedstrijd, start MBI vandaag met een nieuwe landelijke knutselwedstrijd. De inzet is wederom hoog: een ultieme vakantietuin naar eigen ‘ontwerp’. Niet alleen leuk voor de kids, maar ook voor de ouders!

Leuke bezigheid, hoge inzet!

Na het succes van vorig jaar, organiseert MBI ook dit jaar een creatieve wedstrijd met hoge inzet. Kinderen knutselen hun ultieme ‘vakantietuin’ en maken daarmee kans op een complete tuinverbouwing, geïnspireerd op de eigen creatie. Meedoen is niet alleen leuk, maar ook zeker de moeite waard. Met het mooie weer zijn mensen vaak in eigen tuin te vinden, nu misschien wel meer dan ooit tevoren. “Een vakantietuin waar je optimaal kunt genieten van de zonnige dagen is een droom die uitkomt”, zegt de organisatie. Naast de hoofdprijs worden er ook verschillende weekprijzen verloot. Met dit initiatief hoopt MBI in eerste instantie kinderen een creatieve uitlaatklep te bieden in een tijd van restricties. Daarnaast ziet MBI als geen ander het belang van een fijne buiten-leefomgeving en wil daarom gezinnen een mooie plek geven waar ze veilig kunnen genieten van de zonnige dagen. Het doel is dan ook om jaarlijks een leuke actie zoals deze te organiseren.

Winnares 2020

Vorig jaar zond Tilburgse Loïs (winnares 2020) een tekening in van haar droomtuin. Met een goede dosis creativiteit en talent werd zij door de jury* uitgekozen als de grote winnares. Loïs zag haar ‘natuurtuin’ getransformeerd worden naar een professioneel tuinontwerp en vervolgens ging de tuinverbouwing van start. Nu geniet ze met het hele gezin en huisdieren van het mooie weer, waar de tuin op en top voor is uitgerust – inclusief een loungehoek, een buitenkeuken, fruitbomen en zelfs een paddenpoel. Net als Loïs kan de gelukkige winnaar van dit jaar binnenkort óók genieten van een gloednieuwe tuin. Dus aan alle kids in het land: meedoen! (*In de jury zaten onder meer Boer Tom en Huib van Huibelco Tuinen)

Over de organisator

Nederlands familiebedrijf MBI De Steenmeesters is reeds 76 jaar producent van hoogwaardige bestrating, sierbestrating en gevelstenen voor de publieke en private sector. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door ACO Easygarden, In-lite, Van den Berk Boomkwekerijen en Buiter Beton.

Over de Actie

De knutselwedstrijd is voor kinderen t/m 12 jaar en loopt tot en met 16 augustus 2021. Op de Actiepagina is meer informatie te vinden over de actie en deelname. Alle updates rondom de wedstrijd en de mooiste creaties worden gedeeld op de Facebook pagina @thuiswerk.tuin.