De vraag naar gebakken klinkers stimuleert innovatie

Nederland kent een rijke historie als het gaat om de klassieke, gebakken klinker. De solide eenvoud past heel goed bij het Hollandse gedachtegoed. Een no-nonsense steen die dankzij diens veelzijdigheid in tal van toepassingsgebieden en stijlen in te zetten is. Klinkers zijn zelfs in een modern tuinontwerp niet weg te denken en onverminderd populair. Daarom is het goed om te weten dat er naast gebakken nu ook andere opties zijn die hetzelfde sfeerbeeld geven en zo mogelijk ook voordelen biedt: zoals een snelle levertijd.

Ogenschijnlijk oer-hollands: GeoCotto

Een dergelijke productinnovatie is onlangs geïntroduceerd door MBI De Steenmeesters. Deze ontwikkeling heet GeoCotto. Het gedeelte ‘Geo’ refereert aan de GeoSteen® collectie. Dat betekent dat de toplaag uit, op natuurlijke kleur geselecteerde granulaten bestaat. Met inzet van deze techniek en verfijning van grondstoffen zijn MBI-stenen met een rustieke uitstraling geboren. Het tweede gedeelte van de naam “Cotto” verwijst dan ook naar de klassieke gebakken variant. De kleurrange komt perfect tegemoet aan de marktvraag naar de ingetogen, nostalgische kleuren. Dat de Covid-19 pandemie effect heeft op de verkrijgbaarheid van materialen is een feit. Het mooie van deze ontwikkeling is de ruime verkrijgbaarheid doordat grondstoffen dicht bij huis gewonnen worden en er snel geproduceerd kan worden.
Uiteraard is de MBI-steen ook gestoeld op een betonnen fundament. Oersterk en maatvast dankzij het geconditioneerde droogproces. De toplaag wordt extra beschermd door de ‘Protection Plus‘ behandeling.

Meer nieuws

Nog een bekende innovatie van MBI is natuurlijk GeoCeramica®, een hybride product dat de eigenschappen van een betontegel en keramiektegel weet te combineren. Ook hier blijven de ontwikkelingen in formaat en design onverminderd doorgaan. Wilt u het volledige assortiment van MBI inzien inclusief GeoCotto en GeoCeramica®, vraag dan hier de nieuwe tuinbrochure aan of bekijk onze online webcatalogus.