GeoCeramica® Premium

De absolute top in keramiek wat betreft esthetische vormgeving draagt het label Premium. Deze designs zijn gemaakt met de allerbeste en nieuwste digitale design technieken en beschikken daardoor over de hoogste grafische resoluties. Het betreft een zestal series die vanaf heden verkrijgbaar zijn bij de erkende MBI dealer.

Series: Colorado | Commodore | Fabrik | Granito | Loft | Shop

Kwaliteit en duurzaamheid

GeoCeramica® Premium Collectie verbindt het beste van twee werelden, beton en keramiek. Het verbindt niet alleen het beste van twee werelden aan elkaar, het verbindt ook daadwerkelijk landen aan elkaar. Op onze zoektocht naar de mooiste designs in keramiek ontdekken wij steeds nieuwe pareltjes in Italië en Spanje. Hieruit zijn zeer bijzondere samenwerkingen ontstaan en is onze Premium Collectie geboren. Keramiek dat onbetwist in de top staat als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid.

keramiek-terrastegel-zwart keramiek-houtlook-bruin keramiek-parket-hout


Keramiek is de top in sierbestrating

Maar er zijn verschillen

Keramiek is de absolute top in sierbestrating en dan vergelijken wij het in dit geval met andere type tegels. Maar onderling zijn er in keramiek natuurlijk ook verschillen te onderscheiden.

Fabrikanten en grondstoffen

Keramische tegels komen van verschillende fabrikant en zijn gemaakt met verschillende grondstoffen. Hier kan een verschil in kwaliteit in zitten. De hardheid is echter in de meeste gevallen altijd voldoende voor het beoogde gebruik als terras. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, soms is een te harde tegel nog in het nadeel omdat het weinig spanningsverschil aan kan. Ook zit er nagenoeg geen verschil in vocht- of vuilopname.

Grafisch ontwerp van keramiek

Het grote verschil in keramiek zie je vooral terug in het design. Dit betekent enerzijds het grafisch ontwerp van de tegel en anderzijds hoeveel verschillende prints beschikbaar zijn binnen de serie. Hoe meer prints binnen één serie, hoe natuurlijker het terras eruit komt te zien. Goedkoper keramiek heeft vaak maar 4 tot 6 prints, dat is vaak net te beperkt. Maar met een mooi ontwerp alleen ben je er ook nog niet. De industriële printers verschillen ook nog in de kwaliteit van 2D of 3D printen.

Kwaliteitscontrole

Alle series GeoCeramica® voldoen aan hoge kwaliteitseisen die MBI stelt aan haar buitenlandse leveranciers. Omdat wij de keramische plavuizen verwerken als een halffabrikaat gaat elke tegel separaat door onze productiestraat en wordt zodoende op de kwaliteit gecontroleerd wat betreft maatvastheid, hardheid en design. Minder goede tegels halen het einde van ons productieproces niet dus kwaliteit verzekerd.

De Premium-collectie blinkt uit wat betreft design een duurzame productie en komt van de beste leveranciers in Italië en sinds kort ook Spanje. Nog meer weten over dit mooie bouwmateriaal? Lees dan onze blog over keramiek.