MBI over de buiten-leefomgeving

ARC22 Stedenbouw Award

Trotse sponsor ARC22 Stedenbouw Award 2022

“Toen wij benaderd werden door de Architect met de vraag of wij geïnteresseerd waren om ons te verbinden aan de Stedenbouw Award hoefden wij daar niet lang over na te denken. De connectie die wij hebben met dit ontwerp is groot. Wij voelen ons ook zeer vereerd dat wij dit jaar in de gelegenheid zijn met de professionele jury mee te kijken bij de selectie. Wij hopen hiermee ook het signaal af te geven dat het voor het ontwerp van een duurzame buiten-leefomgeving belangrijk is dat beter en vaker wordt samengewerkt tussen ontwerpers en producenten.”

 

Mirjam Rosman, Manager Marketing & Communicatie

 

ARC Awards

ARC Awards is dé ontwerpprijs van stoel tot stad. Onafhankelijke jury’s belichten het allerbeste werk in de categorieën architectuur, stedenbouw, interieur, meubel, detail, innovatie, jong talent en oeuvre.

Het doel is om de betekenis en de kracht van het ontwerp te vieren en voor een breed publiek te promoten. De ARC Awards hebben inmiddels een vaste plaats verworven in het Nederlandse architectuurlandschap.

ARC Stedenbouw Award

De ARC Stedenbouw Award beloont stedenbouwkundige en landschappelijke plannen die zich onderscheiden in kwaliteit en innovatie. Er wordt gezocht naar plannen die inspelen op de meest urgente kwesties van onze tijd: van bevolkingsgroei, woningnood en sociale ongelijkheid tot milieuproblemen en klimaatverandering.

Stedenbouw en MBI

Of het nu gaat om bestrating of gevelbekleding, het is een belangrijk onderdeel van stedenbouw. Zowel functioneel als esthetisch. Denk hierbij aan straten die een oplossing bieden voor opvang en afvoer van regenwater of sfeervolle en onderhoudsvriendelijke pleinen die het centrum levend houden. Maar ook elementen ter bevordering van de verkeersveiligheid of voor vandalismebestendig straatmeubilair. MBI is op velerlei manieren betrokken als het om inrichting van de buiten-leefomgeving gaat. Daarom staan onze adviseurs ook in de ontwerpfase klaar als sparringpartner.

Klimaatadaptieve straten

De Award wordt toegekend aan dat plan op elke schaal (van pleinmeubilair tot regionaalplan) dat een positieve impact heeft – of zal hebben – op de fysieke of milieukwaliteit van een gebied en/of op het economische en sociale welzijn van een gemeenschap.  De ingediende plannen dienen grotendeels uitgevoerd te zijn. De plannen onderscheiden zich door de manier waarop ze bijdragen aan zowel een leefbare stad als aan welzijn en welvaart van de samenleving.

ONZE MISSIE

Onze partners helpen succesvol te zijn bij het creëren van een mooiere, comfortabelere en duurzamere leefomgeving

Jouw partner bij de inrichting van de openbare en private ruimte.

In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de productie en distributie van materialen voor inrichting van de buitenruimte – en sinds mei 2022 – ook de binnenruimte. De missie van MBI is om samen met haar partners een mooie, comfortabele en duurzame leefomgeving te creëren met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. MBI hanteert hiervoor een duurzaamheidsbeleid gestoeld op de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

De stabiele basis is het Steenmeesterschap; kennis van steenachtige materialen als beton en keramiek. MBI is marktleider in de productie van esthetische, betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding maar mag zichzelf ook de grootste importeur van Italiaanse keramische binnen- en buitentegels noemen. Met een toegewijd en deskundig adviesteam bundelt MBI de kennis van alle sectoren en verstrekt projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buiten- en binnenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij MBI terecht. Elke dag werken ca. 500 Steenmeesters aan hun missie; zonder dat jij het doorhebt zorgt MBI voor onze leefomgeving #mooimetMBI.

Contact