20 jaar samenwerking wordt bezegeld

Een nieuw jaar betekent voor Redder en MBI een nieuwe aanwinst voor een samenwerking die al 20 jaar bestaat. Gezines Netjes, chauffeur bij Redder, gaat namelijk de weg op met een nieuwe Mercedes Benz Acros uitgevoerd in MBI kleuren. Dit bezegelt in zekere zin de samenwerking die ontstond in 2001, nadat MBI besloot haar gehele transport te herzien. MBI zocht daarbij naar vervoerders die met name op lange afstanden terugladingen hadden. Redder Transport had connecties met MBI en voldeed aan de wensen en zo ontstond een jarenlange relatie. Door de ups en downs, waaronder de crisisjaren, is de samenwerking alleen maar versterkt.

Een MBI wagen voor een MBI man

Gezines Netjes rijdt al ruim 30 jaar voor MBI Kampen, waarvan 20 jaar bij Redder. Hij is in dat opzicht een echte ‘MBI man’. Gezines was de eerste chauffeur bij Redder die voor MBI ging rijden. De samenwerking tussen MBI en Redder is grotendeels te danken aan Gezines, die connecties had met toenmalig logistiek medewerker bij MBI, Cor Klein Overmeen. Ook is Gezines vanaf het begin betrokken geweest bij het Roadrunner project, waarbij MBI haar logistieke systeem volledig heeft gedigitaliseerd. Inmiddels werken alle chauffeurs met dit digitale systeem. Door zijn prominente rol in de samenwerking, is het mooi dat Gezines in de eerste MBI wagen de wegen zal trotseren.

Over Redder

Redder Transport is een vrachtvervoerbedrijf uit Staphorst. Net als MBI kent het familiebedrijf een lange geschiedenis. Vader Klaas Redder startte in 1959 het bedrijf op, waar enkele jaren later oom Hendrick Bloemert bij aansloot. Het bedrijf groeide uit zijn jasje en na meerdere verhuizingen werd in 2011 het pand op de huidige locatie in Staphorst gebouwd en is het verder gegaan onder de naam Redder Transport B.V. Het bedrijf is werkzaam in heel Nederland en in meerdere sectoren, waaronder Bouwmaterialen. De gehele planning vindt vanuit Staphorst plaatst.