VEGHEL, 19 december 2017 – MBI, Nederlands grootste producent van ongewapende betonproducten op het gebied van tuin, infra en bouw, heeft een akkoord bereikt met haar medeaandeelhouder Holcim tot het overnemen van haar aandeel. Met deze overname van 30% komt MBI volledig in handen van de familie Van der Meijden.

Na overname van de betonactiviteiten van Holcim in 2011, is MBI uitgegroeid tot één van de grootste producenten van betonbestrating en betongevelstenen in de Benelux. Onder de naam MBI Groep zijn de activiteiten voortgezet en hiermee is afgelopen jaren een stevig fundament gelegd voor de onderneming.

“MBI is in 1945 opgericht en staat voor Van der Meijden Beton Industrie. Na de overname van Holcim betonproducten is dit concern met 30% minderheidsaandeelhouder in ons bedrijf geworden. We zijn verheugd dat wij deze positie overnemen en dat MBI dus weer een 100% familiebedrijf wordt.” Robert van der Meijden, aandeelhouder.
“Met innovaties als GeoSteen, GeoCeramica en GeoStylistix, heeft MBI de juiste strategische koers uitgezet en de markt veranderd. Wij zijn trots op wat MBI bereikt heeft en hebben deze keuze gemaakt met het oog op de lange termijn. Met deze overname bevestigt familie Van der Meijden het vertrouwen dat zij hebben in de toekomst.” Lex van der Meijden, aandeelhouder en lid RvC.

Marcel Bettonvil, algemeen directeur van MBI, voelt zich gesteund met dit gestelde vertrouwen in de toekomst en ziet deze stap als continuering van het succes. “De rol van marktleider vraagt om continue ontwikkeling en investeringen in onze vier fabrieken. Een gecommitteerde en betrokken aandeelhouder stelt ons in staat om deze plannen concreet vorm te geven en snel te realiseren.”

Bekijk de video: MBI weer 100% familiebedrijf

Over MBI

Al sinds 1945 zetten de steenmeesters van MBI zich in voor hoogwaardige betonproducten voor bouw, infra en tuin. Het gaat hier om sierbestrating voor de particuliere en zakelijke ruimte, materialen voor de openbare ruimte en gevelstenen. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de markt. MBI telt 350 medewerkers en heeft 4 productielocaties in Nederland (Veghel, Aalst, Nieuw Lekkerland en Kampen). MBI is specialist op het gebied van beton.

Over Holcim

Holcim blijft actief in Nederland in de divisies cement, granulaten, stortklaar beton en betonproducten. Holcim maakt deel uit van de groep LafargeHolcim Ltd, wereldwijd een van de belangrijkste spelers en producenten van grondstoffen en het leveren van diensten en oplossingen voor de bouwsector.