Een nieuwe combinatie van Bouwvervoer die ook nog eens heel duurzaam is

Onze transportpartners streven naar duurzaam ondernemen en zoeken naar oplossingen om CO2-uitstoot te reduceren. Bouwvervoer is sinds deze maand de trotse eigenaar van een duurzame combinatie in MBI kleuren. Deze stenenwagen is lichter in gewicht en rijdt op een duurzamere brandstof.

LNG Vrachtwagen

Voor het behouden en verbeteren van onze leefomgeving is een lager verbruik van fossiele brandstof (diesel) nodig. Alleen zo kunnen we de CO2-uitstoot terugdringen. LNG is een vloeibaar aardgas en is veel schoner dan diesel. De volgende stap is overschakelen naar BIO-LNG. Daar is deze stenenwagen al helemaal klaar voor. Bij BIO-LNG is de CO2-uitstoot maar liefst 60% lager! Groen energieverbruik komt met LNG vrachtwagens binnen handbereik.

“Bouwvervoer heeft al meer LNG trucks rijden, maar dit is de eerste in MBI kleuren. Dit sluit mooi aan bij onze missie om samen met onze partners een duurzamere buiten-leefomgeving te creëren.” – Woordvoerder Bouwvervoer

Samen kunnen we nog meer doen voor het milieu

Met een slimme transportplanning worden lege kilometers voorkomen en met lichtgewicht auto’s worden er méér stenen per vracht geleverd. Hierdoor is de CO2-voetprint al lager. Daarnaast compenseert Bouwvervoer alle CO2 die door hun voertuigen veroorzaakt wordt. Dat is natuurlijk helemaal fantastisch.