Raamsman Transport op weg met lichtgewicht MBI wagen

Anton Raamsman Int. Transport B.V. uit Haarle laadt vandaag voor het eerst een nieuwe Volvo FH Light Concept truck in MBI stijl.  Deze lichtgewicht wagen met lichtgewicht stenenopleggers van JKB Transporttechniek B.V. is zuinig, veilig en uitgevoerd volgens de wensen en behoeften van MBI. Deze configuratie kan tot maar liefst 34.500 kg per rit vervoeren en door de keuze voor een 4×2 trekker met een 4-assige oplegger wordt een zo gunstig mogelijke asdruk per as gecreëerd. Hiermee worden ook de deelleveringen zuinig en veilig naar het klantennetwerk van MBI vervoerd.

Veiligheid voorop

De speciale lichtgewicht wagen is absoluut niet kaal uitgevoerd, zo is er gekozen voor het meest complete veiligheidspakket wat Volvo te bieden heeft. De veiligheid van de chauffeur is namelijk een belangrijk speerpunt bij Anton Raamsman Transport. Voor deze truck houdt dit in: adaptieve cruise control, dynamic steering in combinatie met lane keeping en stuurcorrectie en meerdere camera’s om het zicht rondom de combinatie nog beter te maken. Optimaal zicht is gegarandeerd met het visibility pro-pakket, met statische bochtverlichting, koplampsproeiers, regensensor, automatische lichtschakelaar en Bi-Xenon-verlichting. Hiermee zal de vaste chauffeur Zwier Kanis, die reeds 29 jaar werkzaam is bij Anton Raamsman Transport en rijdt voor MBI, veilig de weg op gaan.

Zuinige wagen

Net als voor veel andere vervoerders speelt ook voor Anton Raamsman Transport een gunstige TCO een belangrijke rol bij de keuze voor een truckmerk. De Volvo FH met I-Save is uitgerust met de D13 Turbo Compound motor met 2.600 Nm koppel. Hierdoor kan de truck rijden met een lager toerental en in hogere versnellingen, wat gepaard gaat met minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot.