Aankondiging intensieve samenwerking Martens beton MBI

Martens-Beton

VEGHEL, 19 februari 2018 – Twee belangrijke spelers op de markt van betonnen bestratingsproducten in de Benelux slaan de handen in één en gaan een intensieve samenwerking aan. Met als doel de service voor de klanten te verhogen, zal Martens beton fungeren als logistieke hub voor MBI in het centraal gelegen Mol. Vanuit deze locatie zal MBI haar hoogwaardige sierbestrating en gevelstenen verdelen in België en Luxemburg.

MBI is één van de grootste producenten van betonbestrating en betongevelstenen in de Benelux. Met innovaties als GeoSteen, GeoProArte (verwacht in 2021), GeoCeramica en GeoStylistix, heeft MBI de juiste strategische koers uitgezet voor verdere groei. MBI is al jaren actief op de Belgische markt en acht het noodzakelijk om ook fysiek een afhaallocatie te bieden aan haar klanten. MBI heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Martens beton n.v., die per 1 maart 2018 zal fungeren als partner voor opslag, expeditie, transport en showtuin.

“In logistiek maar ook in producten gamma kunnen beide bedrijven elkaar uitstekend aanvullen voor bediening van de Belgische markt”, aldus Patrick van den Tillaart, Business Groep Manager bij MBI. “Wij kijken met vertrouwen uit naar deze samenwerking.”

Beide bedrijven blijven volledig zelfstandig actief op de markt. Wel zijn beide gamma’s vanaf Mol te combineren. MBI breidt tevens haar commerciële slagkracht uit en per 1 april zal John Speckens het team komen versterken, voornamelijk voor bediening van de tuinmarkt.

Over MBI

Al sinds 1945 zetten de steenmeesters van MBI zich in voor hoogwaardige betonproducten voor bouw, infra en tuin. Het gaat hier om sierbestrating voor de particuliere en zakelijke ruimte, materialen voor de openbare ruimte en gevelstenen. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de markt. MBI telt 350 medewerkers en heeft 4 productielocaties in Nederland (Veghel, Aalst, Nieuw Lekkerland en Kampen). De Belgische markt wordt bediend vanuit de verkooplocatie in Kampen en staat in direct verbinding met de logistieke hub in Mol.

Over Martens beton

Martens beton n.v. is sinds 1984 vanuit Mol actief op de Belgische markt als producent van bestratingen. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een stabiele, regionale speler in de markt van openbare verharding en sierbestrating voor de particuliere markt. Het Belgische Martens beton n.v. maakt onderdeel uit van het Nederlandse familiebedrijf dat de Koninklijke Martens groep vormt. De Martens groep is groot in betonverhardingen en betonnen rioleringsproducten in Nederland en België. Daarnaast is Martens een Europese speler op het gebied van kunststof, in zowel de openbare markten als ook in handel, sanitair en doe-het-zelf.