Moderne parksteen voor spannende pleinen en paden

Bestrating geïnspireerd op de organische vormen in de natuur, voor creatieve overgangen tussen groen en bestrating. Dat is de GeoStretto Alivo, een moderne parksteen die door de hoekige vormen een spannend straatbeeld oplevert.  Deze tegel is een uitstekend alternatief op de natuursteen flagstones.

Vijfhoekige vorm voor een interessant lijnenspel

De tegelvorm ‘Alivo’ is niet nieuw. Deze vijfkantvorm bestaat al jarenlang heel succesvol met een gevarieerd (Ardesie-leisteen) profiel aan de oppervlakte en organisch gevormde randen. De zogenaamde strakke ‘Stretto’ afwerking is wel helemaal nieuw. De vlakke zijden van deze parksteen in combinatie met de strakke bovenzijde zijn speels maar passen bij een moderne look dankzij het strakke lijnenspel dat ontstaat. Ondanks het strakke lijnenspel is de tegel wel uitermate geschikt om een a-symetrisch wandelpad aan te leggen.

 

GeoStretto Alivo Elba
GeoStretto Alivo Elba
GeoStretto Alivo Lazise
GeoStretto Alivo Lazise
GeoStretto Alivo Milano
GeoStretto Alivo Milano

 

Maak met de parksteen pleinen en parken nóg mooier

Pleinen en parker worden nog mooier met GeoStretto Alivo. Deze strakke vijfhoekige parksteen met een onderhoudsvriendelijke, gesloten deklaag laat zich mooi combineren met gras of half-verharding. Bijvoorbeeld bij het aanleggen van een creatief looppad. Dit geeft niet alleen een speelse en moderne uitstraling aan de buitenruimte, maar ook vormt dit een oplossing voor waterpasserende bestrating. Ondanks de opvallende vorm is de steen verassend eenvoudig te verwerken tot een bijzonder bestratingspatroon. De steen is zo ontworpen dat het mooi in elkaar past net als puzzelstukjes.

Er is bewust gekozen voor rechte kanten en kleine voegen zodat de stenen dicht tegen elkaar komen te liggen. Dit zorgt voor extra comfort voor voetgangers en rolstoelgebruikers.

Deze parksteen is verkrijgbaar in 6, 8 of 10  centimeter dikte, dus ook geschikt voor zwaardere belasting. De verwerkingsmethode is afhankelijk van de ondergrond en gewenst straatbeeld:

  • Geschikt voor een standaard fundering maar ook een waterpasserende onderbouw.
  • De parksteen is geschikt voor diverse voegmiddelen

GeoSteen® 

De GeoStretto Alivo is onderdeel van de GeoSteen® collectie. Deze merknaam staat voor betontegels met een hoogwaardige toplaag van op natuurlijke kleur geselecteerde granulaten.