Moderne siertegel voor spannende pleinen en paden

Bestrating geïnspireerd op de organische vormen in de natuur, voor creatieve overgangen tussen groen en bestrating. Dat is de GeoStretto Alivo, een moderne siertegel die door de hoekige vormen een spannend straatbeeld oplevert.  Deze tegel is bijvoorbeeld een uitstekend alternatief op de natuursteen flagstones.

5-hoekige vorm voor een interessant lijnenspel

De tegelvorm ‘Alivo’ is niet nieuw. Deze vijfkantvorm bestaat al jarenlang heel succesvol met een gevarieerd leisteenprofiel aan de oppervlakte en organisch gevormde randen. De zogenaamde strakke ‘Stretto’ afwerking is wel helemaal nieuw. De vlakke zijden van deze siertegel in combinatie met de strakke bovenzijde zijn speels maar passen bij een moderne look dankzij het strakke lijnenspel dat ontstaat. Ondanks het strakke lijnenspel is de tegel wel uitermate geschikt om een a-symmetrisch wandelpad aan te leggen.

 

GeoStretto Alivo Lazise
GeoStretto Alivo Lazise
GeoStretto Alivo Milano
GeoStretto Alivo Milano

 

Maak pleinen en parken nóg mooier

Pleinen en parker worden nog mooier met GeoStretto Alivo. Deze strakke 5-hoekige siertegel met een onderhoudsvriendelijke, gesloten deklaag laat zich mooi combineren met gras of half-verharding. Bijvoorbeeld bij het aanleggen van een creatief looppad. Dit geeft niet alleen een speelse en moderne uitstraling aan de buitenruimte, maar ook vormt dit direct een oplossing voor waterdoorlatende bestrating. Ondanks de opvallende vorm is de steen verassend eenvoudig te verwerken tot een bijzonder bestratingspatroon. De steen is zo ontworpen dat het mooi in elkaar past, net als puzzelstukjes.

Er is bewust gekozen voor rechte kanten en kleine voegen zodat de stenen dicht tegen elkaar komen te liggen. Dit zorgt voor extra comfort voor voetgangers en rolstoelgebruikers. Deze siertegel is standaard verkrijgbaar in 6cm. Een variant in 10cm dikte, dus ook geschikt voor zwaardere belasting, is op aanvraag leverbaar.

De verwerkingsmethode is afhankelijk van de ondergrond en het gewenste straatbeeld:

  • Geschikt voor een standaard fundering maar ook een waterbergende onderbouw.
  • De siertegel is geschikt voor gangbare voegmiddelen.

Klik hier voor een overzicht van alle vijfhoekige tegels van MBI.