In de Pers

Ondanks coronacrisis een uitmuntend eerste half jaar voor het Veghelse MBI

De Coronacrisis heeft, naast heel veel negatieve kanten,  gelukkig ook positieve effecten. Dat bewijst ook het uit Meijerijstad (Veghelse) afkomstige MBI met een bovengemiddelde stijging van de verkoopcijfers in de eerste helft van 2020. Dit resultaat is vooral te danken aan de Nederlander die dit jaar meer heeft geïnvesteerd in het wooncomfort. Het “vakantie-in-eigen-tuin effect”! De investeringen op de overheidsmarkt in infrastructurele werken vinden ondanks de onzekere situatie ook nog steeds plaats. In beide segmenten neemt het bedrijf met haar breed assortiment aan hoogwaardige bestratingsoplossingen een belangrijke positie in en plukt daar nu de vruchten van.

 

Investeren voor een mooiere woon- en leefomgeving

Inrichting van de buitenruimte uitsluitend gericht op functionaliteit is een verarming van de sfeer en beleving. De missie van MBI is dan ook met haar producten bijdragen aan een mooie, comfortabele en duurzame buiten ruimte. Dat vraag om continu investeren in innovatie en vernieuwing van productieprocessen. Het succes brengt MBI, als familiebedrijf, in de positie om versneld investeringen uit te voeren in de vier productielocaties. Zo is begin dit jaar in Nieuw-Lekkerland een compleet nieuwe productielijn voor imposante grootformaat tegels van 1×1 meter met een unieke keramische toplaag in gebruik genomen. Afgelopen maand is de grootste stenenpers van Europa, die al 12 jaar trouwe dienst doet op industrieterrein De Dubbelen te Veghel, onder handen genomen.

 

De grootste stenenpers van Europa gereed voor een nieuwe generatie straatstenen

Big Bertha, de grootste steenpers van Europa, is zeer indrukwekkend: in amper 12 seconden worden twee palletlagen met stenen geproduceerd. Met name de kleurvaste betonstraatstenen met een toplaag van natuurlijk materiaal, genaamd GeoColor, zijn een begrip in de markt vanwege de kwaliteit en kleur. Welke zich al sinds 1982 in de openbare ruimte bewijzen.

De vraag naar duurzamere en mooiere producten groeit merkbaar. Er is een breed besef gaande dat onze buitenruimte belangrijk is. Mede de reden voor MBI om te investeren in een volledig nieuw toplaagprocedé en de stenenpers te voorzien van een nieuwe mengerij. Hierdoor krijgen de stenen, naast een super egale toplaag, een nog mooiere kleurnuancering en een zeer natuurlijk uiterlijk.

De monster-operatie om de machine om te bouwen heeft vier weken in beslag genomen en inmiddels ‘rollen’ de stenen al van de band. Hiermee is MBI Veghel niet alleen klaar voor een nieuwe generatie straatstenen, maar ook als belangrijke werkgever in de regio ook klaar voor een nieuwe generatie Steenmeesters!

 

Over MBI

Al sinds 1945 zetten de steenmeesters van MBI zich in voor hoogwaardige producten voor alle gebruiksgebieden van de buitenruimte; wonen, wegen, winkelen, werken en welzijn. Het gaat hier om sierbestrating voor de particuliere en zakelijke ruimte, bestratingsmaterialen voor de openbare ruimte maar ook gevelstenen en prefab elementen. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de markt. MBI telt ca. 390 medewerkers en heeft 4 productielocaties in Nederland (Veghel, Aalst, Nieuw Lekkerland en Kampen).