Steenstrips, de innovatie gaat door

Gevels zijn sterk van invloed op de esthetiek van woningen en gebouwen. Het is een terugkerende uitdaging een passende, functionele en unieke uitstraling voor een gevel te ontwerpen. Steenstrips voegen hier een extra ontwerpmogelijkheid aan toe terwijl het vertrouwde gevoel van een gemetselde muur in tact blijft.

Architecten staan tegenwoordig voor de uitdaging een gebouw zo duurzaam mogelijk te renoveren maar de opdrachtgever verlangt vaak wel een esthetisch hoogstandje. Steenstrips, of ook wel betonstrips genoemd, bieden hier uitkomst. Ook in beton wordt hier geïnnoveerd. MBI, producent van ongewapende betonproducten, is op dit moment reeds betrokken bij diverse renovatie- en nieuwbouwprojecten met haar betonnen steenstrips.

Duurzaam bouwen met esthetische uitstraling

Met steenstrips is het mogelijk elk type isolatielaag te bekleden. Hierdoor zijn gebouwen eenvoudig te renoveren naar de nieuwe energiestandaarden zonder dat de buitenschil meer ruimte in beslag neemt en het authentieke karakter van binnen behouden blijft. De buitenkant krijgt een nieuwe en moderne uitstraling. Gecombineerd met gevelisolatie zorgen steenstrips voor een perfecte isolatieschil. Ook voor nieuwbouw biedt steenstrips voordelen, het vergroot de binnenruimte omdat de buitenschil een stuk dunner ontworpen kan worden.

Beton gevelstrips innovatie
Aanzicht van een bedrijfspand waar de buitenrenovatie met betonstrips de oplevering nadert. De opleveringsdatum van het gebouw is 1967. Met deze gevelrenovatie voldoet dit gebouw aan de BREEAM-kwalificatie ‘Excellent’.

Prefab concepten

Betonstrips kunnen uiteraard ook perfect verwerkt worden in prefabconcepten, waarbij een woning wordt geassembleerd met kant en klare bouwdelen. Door de verwerking van steenstrips kan ook hier een dunner bouwdeel worden geassembleerd met alle voordelen van dien.

Het voordeel van beton

Beton is heel maatvast en leent zich uitstekend voor het maken van lange, slanke stenen. Dit komt goed tot z’n recht in moderne architectuur. Betonnen gevelstenen zijn kleurrijk en de nieuwste generatie stenen hebben een unieke toplaag van natuurlijke mineralen die de betonsteen een exclusief uiterlijk geven. En natuurlijk is beton naast esthetisch ook een duurzaam bouwmateriaal.

MBI werkt met kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, welke goed herbruikbaar zijn. Ooit zullen de stenen en strips weer teruggenomen worden voor hergebruik.