Kooy Baksteencentrum en MBI verbinden de keten met een samenwerkingsovereenkomst

 

Een innovatief keramisch gevelsysteem van het gerenommeerde Italiaanse bedrijf Florim is reden voor MBI en Kooy Baksteencentrum om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan. Vakkundig bouwen begint immers bij advies en eindigt op de bouwplaats. In de beoogde samenwerking komt alle expertise samen. Een sterk veranderende gevelmarkt vraagt ook om een andere benadering.

De gevelmarkt is sterk aan het veranderen, zo blijkt uit een marktonderzoek van onderzoeksbureau USP, dat MBI ingezet heeft om de markt in kaart te brengen. De verschuiving naar traditioneel bouwen naar alternatieven komt door een aantal ontwikkelingen waarvan personeelstekort misschien wel de grootste stimulans is. Zeker in de renovatiemarkt zien we gevels steeds vaker bekleed worden met buitengevelisolatie-systemen. Hiervoor heeft MBI kort geleden een overeenkomst gesloten met het gerenommeerde Italiaanse bedrijf Florim. Florim levert innovatieve keramische gevelsystemen met een gecertificeerd en ventilerend ophangsysteem.

Vakkundig bouwen begint met kwalitatieve producten én een goede voorbereiding. Advisering bij productkeuze en verwerkingsmethode is absoluut noodzaak. Dit is de reden voor MBI om de keten te verbinden en intensieve samenwerking aan te gaan met Kooy Baksteencentrum. Kooy Baksteencentrum is totaalaanbieder van eersteklas keramische bouwmaterialen. Kooy en MBI werken reeds jaren samen als het gaat om traditionele gevelbekleding. Het innovatieve systeem van Florim wordt hieraan toegevoegd.

In een zich nog ontwikkelende markt is het een prettig uitgangspunt dat het systeem onafhankelijk is van andere gebruikte materialen en toepasbaar is in combinatie met elk type isolatiemateriaal. Kooy voegt deze expertise toe in het samenwerkingsmodel met MBI en Florim. Het gevelsysteem voldoet aan de hoogste normeringen inzake technische betrouwbaarheid en thermische isolatie. Juiste advisering én montage is echter wel een vereiste voor een kwalitatieve en duurzame gevelschil. “Het is positief dat MBI steeds meer de samenwerking zoekt met partners in de keten of daarvoor gevraagd wordt” aldus Patrick van den Tillaart (Commercieel Directeur bij MBI). “De expertise die ingebracht wordt door MBI, Kooy en natuurlijk Florim vermindert risico bij ons als adviseur én uiteindelijk dus ook bij de opdrachtgever. Dit is wat ons betreft het nieuwe samenwerken voor de toekomst.” Om de ketensamenwerking compleet te maken is Bijlbouw geselecteerd als preferred partner voor de systeeminstallatie.

Een demo-opstelling van het innovatieve gevelsysteem is op vier plaatsen te bezichtigen. In het Florim-MBI Design Center in Amsterdam of op één van de drievestigingen van Kooy.

  • Florim-MBI Design Center, Van Diemenstraat 20-200 (HNK gebouw)
  • Kooy Bilthoven, Rembrandtlaan 38
  • Kooy Capelle a/d IJssel, Rivium Westlaan 22
  • Kooy Best, Materiaalweg 2

Over Florim

Florim is een toonaangevende Italiaanse fabrikant die al méér dan 50 jaar keramische tegels produceert onder gerenommeerde merken als REX, CERIM, CASA DOLCE CASA, CEDIT, FLORIM STONE en FLOORGRES. Florim is gevestigd in de regio Modena, waar twee fabrieken met ca. 1400 medewerkers gevelplaten produceren en nabehandelen. Met een groot netwerk is Florim verspreid en toegankelijk over de hele wereld: prachtige showrooms in vele grote steden zoals New York, Shanghai, Moskou, Londen en Amsterdam. Florim is een Corp-B gecertificeerde organisatie, een wereldwijd netwerk van organisaties die bijdragen aan een duurzame en verantwoorde samenleving.

Over MBI

MBI is producent van hoogwaardige bestratings- en geveloplossingen voor publieke en private toepassing. Productontwikkeling vindt plaats vanuit de gedachte dat onze (openbare) ruimte bijdraagt aan bredere maatschappelijke doelen zoals comfort, veiligheid, duurzaamheid en gezondheid. Het speelveld is gericht op alle gebruiksgebieden van de buitenruimte; wonen, wegen, winkelen, werken en welzijn. Met 400 medewerkers verspreid over 4 productielocaties is MBI Nederlands grootste producent van ongewapende betonproducten en marktleider op het gebied van advisering en levering van keramische buitenbekleding.

Over Kooy Baksteencentrum

Kooy Baksteencentrum is totaalaanbieder van eersteklas keramische bouwmaterialen. De producten zijn te beoordelen in de drie showrooms, waar u wordt geadviseerd door de productspecialisten. Een optimale materiaalkeuze voorkomt technische problemen en stagnatie tijdens de uitvoering en dus faalkosten. De in de praktijk geschoolde vakmensen bieden technische ondersteuning, zelfs tot op de bouwplaats. Kooy Baksteencentrum levert maatwerk advies.