Duurzaam bouwen met steenstrips en gevelisolatie

MBI verovert jaar na jaar meer terrein op de bouwmarkt met haar esthetische langformaat gevelsteen GeoStylistix. De unieke genuanceerde kleuren, het horizontaal lijnenspel en de betaalbare prijs maken deze gevelsteen geliefd bij de architect en opdrachtgever. Dit jaar breidt MBI haar collectie uit met steenstrips en heeft hiervoor, indien gewenst, een duurzame oplossing voor gevelisolatie.

Gevelrenovatie vraagt om andere materialen dan nieuwbouw. Door het ranke karakter van steenstrips kan een gevel gerenoveerd worden met een minimum aan ruimteverlies. Hierdoor is het ook mogelijk om bijvoorbeeld bestaande ramen met steenstrips af te werken. De steenstrips worden direct op de gevel of isolatieplaten aangebracht.

Met gevelrenovatie krijgt een authentiek gebouw een moderne uitstraling

Bij een gevelrenovatie met GeoStylistix steenstrips blijft het authentieke karakter van een woning behouden. De buitenkant krijgt een nieuwe en moderne uitstraling. Gecombineerd met gevelisolatie zorgen de steenstrips tevens voor een perfecte isolatieschil rondom de woning. Deze manier van isoleren is interessant als de isolatiewaarde niet voldoende is of in slechte staat verkeert.

Gevelrenovatie is duurzaam en comfortabel

Door een buitengevel goed te isoleren heeft u geen last meer van vocht en tocht. Gevelisolatie is duurzaam, milieuvriendelijk én zorgt voor een aanzienlijke besparing op stookkosten. MBI werkt hiervoor samen met EasylationWall. Dit gevelisolatie systeem heeft een uniek ontwerp, waardoor bij het opbrengen van de steenstrips een mini-spouw van 2mm gecreëerd wordt. Deze ruimte zorgt voor afvoer van condens via de voeg. EasylationWall accepteert vocht en voert het af. Het onderling verlijmen van de watervaste XPS platen zorgt voor een waterdichte schil die mechanisch stabiel is en gedurende de levensduur van het systeem zijn isolatiewaarde behoud. Kou en tocht in een woning of kantoorruimte zijn onbehagelijk, door de buitengevel te isoleren met EasylationWall hersteld u de natuurlijke balans binnen en wordt uw pand weer comfortabel. GeoStylistix steenstrips zijn snel een eenvoudig aan te brengen. Het systeem is getest volgens ETAG 004 op een lifecycle van 30 jaar en volgens de BRL 4101/7 (versnelde veroudering van gelijmde gevels) en is te leveren met een 10 jaar all-in garantie.

Steenstrips voor gevelrenovatie

GeoStylistix zijn gevelstenen met een toplaag van hoogwaardige natuurlijke materialen met een zeer verfijnde structuur. De langformaat steenstrip heeft een afmeting van 595x15x40 (lxbxh). Met een grote keuze uit kleurnuances is dit de meest stijlvolle gevelbekleding van dit moment.

Ook voor het kleinere budget is er keuze. De serie S-Design is een kleurrijke collectie met een hoogwaardige GeoSteen® toplaag. Door de mix van natuursteen en mineralen heeft de nuancering een luxe uitstraling en biedt betere kleurechtheid en kleurbehoud op de langere termijn.

Ondanks de geringe dikte van 15mm behouden de steenstrips dezelfde positieve eigenschappen als de ‘originele’ gevelstenen. Qua uitstraling doen de steenstrips er ook niet voor onder, gevoegd hebben de steenstrips exact dezelfde uitstraling.