GeoSteen® vogeltuin

Meer vogels in de tuin?

Eigen Huis & Tuin

Deze week in Eigen Huis & Tuin maakt Tom een vogelvriendelijke tuin. Wie zegt dat sierbestrating in een groene tuin niet past, zal nog verbaasd zijn! De bewoners zijn namelijk gek op vogels, maar ze willen een tuin waar ze zelf ook lekker kunnen zitten. Het liefste willen ze meerdere zitplekken in hun tuin om alle vogels goed te kunnen zien zonder hun natuurlijke gedrag te verstoren.

Aan de kant van het huis komt een sfeervol GeoSteen® terras met GeoArdesia Alivo tegels in de kleur Milano. Achterin de tuin heeft Tom een overkapping gemaakt van Douglas hout. En zodat de bewoners altijd wat leuks hebben om naar te kijken, komt er een zelfgemaakt houten bankje bij een speciale vogelvijver. GeoArdesia Alivo maakt namelijk een subtiele overgang van ‘groen’ naar bestrating mogelijk. Deze organisch gevormde tegel geeft geen groot contrast, maar zorgt voor een natuurlijk samenspel van groen en bestrating. GeoSteen® is voorzien van een beschermingsfactor. Hierdoor worden de tegels minder snel vies en zijn ze gemakkelijker schoon te maken.

Lees verder over GeoSteen®

Groene vogelvriendelijke tuin

In het ontwerp van een vogeltuin dient u rekening te houden met de volgende punten:

  • Denk als een vogel. Wat zou u fijn vinden?
  • Beplanting zorgt niet alleen voor beschutting en een gevoel van veiligheid, maar ook voor voedsel. In dit tuinontwerp zijn onder andere struiken geplant met besjes, zoals een meidoorn. Al dat groen in de tuin trekt tevens insecten aan die vogels graag lusten.
  • Hang vetbollen op in de winter en plaats vogelhuisjes op een rugtige plek.
  • Zet een vogelbad neer met een laagje water of zand.
  • Gebruik geen gif in uw tuin en doe bij huiskatten een belletje om.

Nog meer groene ideeën opdoen?

Bestrating en groen helemaal in balans. Onze GeoSteen® GeoVegetale tegels geven groen de ruimte. Door gras of plantjes in de verschillende uitsparingen te planten krijgt u een uniek natuurterras. Mooi en praktisch!

Ga naar GeoVegetale


Eigen Huis & Tuin

Voorbeeldtuinen

Meer voorbeeldtuinen zien? Bekijk alle foto’s van de afleveringen van Eigen Huis en Tuin waar sierbestrating van MBI in ligt. Perfect om te gebruiken als inspiratie voor uw eigen tuin!

Ga naar alle tuinen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.