Keramisch parket is net écht hout!

Keramisch parket van prachtige houtlook tegels

U wilt graag een houten vloer, maar niet al het onderhoud? Kies dan voor keramisch parket! Keramiek is slijtvast, kleurvast en zeer onderhoudsarm. Keramisch parket wordt ‘gebakken’ en heeft daardoor een keihard oppervlak. En dankzij de nieuwste technologieën kunnen keramische tegels tegenwoordig in verbluffende designs en structuren gemaakt worden. Keramisch parket lijkt én voelt precies zoals echt hout!

Keramisch parket is verkrijgbaar in bijna alle houtmotieven, van donkere tot lichte houtsoorten. En dankzij de voelbare houtstructuur lijkt het net echt! En natuurlijk is keramisch parket het meest natuurgetrouw als de tegels de formaten hebben van echte houten vlonders. Kies voor lange stroken van het formaat 120 x 30 cm voor het mooiste resultaat. Leg deze stroken in een wildverband, net als een houten vloer en u ziet bijna geen verschil meer. Omring u met deze natuurlijke uitstraling en geniet van de luxe. Keramisch parket is kleurecht en maatvast krastvast en ongevoelig voor vlekken.

 Keramisch parket  keramisch parket keramiek tegels hout  keramisch parket houtlook tegels keramiek

Keramisch parket vergt geen onderhoud zoals een echte houten vloer. Dus wilt u wel een houtlook met een prachtige warme uitstraling, maar u heeft geen zin om de vloer constant te lakken, schuren en waxen? Kies dan voor keramisch parket!


Keramisch parket is ontzettend populair en praktisch

Keramisch parket is onderhoudsarm en zeer hygiënisch. Dit komt door de keiharde toplaag waar geen vuil in kan trekken. En in tegenstelling tot een houten vloer, kan keramiek niet uitzetten of kraken. Zelfs na jarenlang intensief gebruik ziet keramisch parket er nog uit als nieuw. Tevens is het ongevoelig voor vocht, schoonmaakmiddelen en vlekken. Dit maakt het perfect voor gebruik in de tuin, dakterras of in vochtige ruimtes zoals de badkamer. En heeft u er ook wel eens aan gedacht om keramisch parket tegen de wand te plaatsen? Het geeft een stoere en sfeervolle uitstraling.

Welke soorten keramisch parket zijn er?

keramisch parket houtlook tegels keramiekHouten vloeren waren in de oudheid al gewild, maar keramiek is tegenwoordig in opkomst! En dat is natuurlijk niet zomaar. Keramiek bestrating is relatief nieuw op de Nederlandse markt. MBI De Steenmeesters zijn er trots op het hoogstaande Italiaanse merk Mirage te mogen vertegenwoordigen in Nederland. Kwalitatieve tegels die onderscheidend zijn door de designs. Door gebruik te maken van een groot aantal printstations levert dit vier tot acht verschillende uiterlijkheden per serie op. Hierdoor ontstaat een natuurlijk uitziend en levendig terras.

Mirage biedt de hoogste kwaliteit en is een absolute aanrader als u hoge eisen stelt aan uw tuinontwerp. Bekijk de realistische hout-look Noon collectie.

Naar de gehele Mirage collectie


Voordelen keramische tegels met houtlook

Bent u op zoek naar maximaal gebruiksgemak van uw terras, dan kan het keramisch parket van MBI De Steenmeesters daaraan bijdragen.Keramiek vertegenwoordigt de maximale voordelen in gebruik. Keramiek kan in elk denkbaar design geproduceerd worden, zonder beperkingen. Een droomterras – dat jaarrond bruikbaar is – wordt hiermee voor iedereen bereikbaar.

 • Slijtvast en stoot- en krasbestendig
 • Uv-bestendig; dus geen verkleuring
 • Door en door geproduceerd (indien de tegels gezaagd worden, dan is de kleur die u dan ziet gelijk aan de kleur van de rest van de tegel)
 • Bestand tegen temperatuurschommelingen
 • Mos- en schimmelwerend en bestand tegen zuren/zouten en de meeste chemicaliën
 • Antislip oppervlak R11; dit houdt in dat de tegels toegepast kunnen worden bij zwembaden en onder een helingsgraad van 19-27 graden
 • Vorstbestendig en hittebestendig; -50 °C tot +60 °C

Nadelen van keramisch parket

Het (mogelijke) nadeel dat wij kunnen noemen van keramiek is de aanschafprijs. Naast dat we hier over een duurder bestratingsmateriaal praten, worden er ook andere eisen gesteld aan de verwerking van keramische tegels. Bent u benieuwd naar keramisch parket dat gemakkelijk te leggen is? Dan biedt GeoCeramica® voor u de uitkomst!

GeoCeramia doorsnede

GeoCeramica®, het beste van twee werelden. De combinatie van een keramische tegel op een sterke Stabikorn®-drager is uniek en revolutionair. Genieten van stijlvol Italiaans keramiek met hoogwaardige eigenschappen, profiteren van de relatief eenvoudige en betaalbare verwerkingskosten van een betontegel. Het keramiek is onlosmakelijk verbonden (dankzij AquaFerm®) met de waterdoorvoerende Stabikorn®-laag met geïntegreerde afstandshouders. Hierdoor is plaatsing van deze sierbestrating makkelijk, snel en tegen relatief lage kosten in vergelijking tot normale keramische tegels. Bovendien is het product geschikt voor elk type ondergrond.  Ook GeoCeramica® is in een houtlook uitvoering verkrijgbaar.

Ga naar GeoCeramica®


Keramisch parket biedt optimaal gebruiksgemak 

keramisch parket keramiek tegels hout  keramisch parket houtlook tegels keramiek  keramisch parket keramiek tegels hout
Keramiek in de tuin is goed aangeslagen en dat is makkelijk te verklaren. Genieten en weinig onderhoud prijken bovenaan wensenlijstjes. Om te beginnen zijn keramische tegels kleurvast, wat inhoudt dat een eenmaal gelegd terras jarenlang mooi blijft. Daarnaast zijn keramische tegels vanwege hun hardheid slijtvast en is het vrijwel onmogelijk dat er krassen op komen. Uiteraard vraagt uw tuin altijd onderhoud. In de tuin werken wordt ook als ontspannend ervaren. Maar valt het schoonmaken van het terras daar voor u ook onder? Dan is het prettig te weten dat u nu een keuze kunt maken waarvan u zeker geen spijt zult krijgen. Met een terras van keramiek kiest u voor maximaal gebruiksgemak.

 • Vlek- en zuurbestendig
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Minder snel groene (gladde) aanslag
 • Hoge stroefheid, ook bij regen
 • Krasbestendig
 • Gegarandeerd kleurvast
 • Slijtvast
 • Bestand tegen hitte en vorst

Deze artikelen vindt u mogelijk ook interessant

GeoCeramica® nieuwe formaten en kleuren 2018

Het verheugt ons te mogen melden dat GeoCeramica® in de formaten 80x40cm, 80x80cm en 120x30cm verkrijgbaar zijn voor de eerste ...

GeoCeramica® in-lite Ready

geoceramica in-lite ready
GeoCeramica® in-lite Ready MBI en in-lite slaan de handen ineen Met GeoCeramica® van MBI kiest u voor kwalitatieve, onderhoudsvrije en ...

Twenty collectie

keramiek
Keramische tegels van Mirage uit Italië | Twenty collectie Deze designs zijn geïnspireerd op robuust hout en prachtig natuursteen. De ...

Sundeck collectie

keramisch parket houtlook tegels keramiek
Keramisch parket van Mirage uit Italië | Sundeck collectie Het innemende uiterlijk van houten panelen met de voordelen van keiharde, ...

Noon collectie

keramisch parket
Keramisch parket van Mirage uit Italië | Noon collectie De nieuwe collectie Noon weet de sfeervolle warmte van hout in ...

Signature collectie

keramisch parket
Keramische tegels van Mirage uit Italië | Signature collectie De serie Signature biedt een fraaie interpretatie van houten vloeren. Het ...

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.