Jacques Jensma

De pen gaat naar….Jacques Jensma

JacquesMet zijn indrukwekkende lengte overziet hij menig bouwplaats terwijl hij uitvoerders de juiste ‘know how’ en bouwkundige adviezen geeft. Jacques Jensma is met zijn 15 dienstjaren een oud gediende te noemen. Hij ondersteunt architecten, aannemers en onze eigen acquisiteurs van de bouw met de juiste bouwtechnische kennis waar nodig. De meest opmerkelijke ontwikkeling die hij in deze periode heeft gezien? ‘Aanvankelijk waren steenstrips not done in de architectenwereld, het was bijna alsof je iemand voor de gek hield.’

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
Als ik door een Italiaans straatje wandel en ik zie zo’n ambachtelijk ijstentje, dan kan ik moeilijk doorlopen. Voor zo’n echt Italiaans ijsje op waterbasis (met vruchten) kun je mij wakker maken. Uiteraard hoef je niet aan te komen met zo’n ‘fabrieksnabootsing’, het moet wel zo’n traditioneel-Italiaans-familiegerecht-ijsje zijn.

Wat verwachten collega’s absoluut niet van jou?
Misschien dat ik en af toe behoorlijk ongeduldig kan zijn. Ik krijg echt jeuk van zo’n 40 kilometer wagentje wat standaard opduikt als je het echt niet kan gebruiken. Dan onderdruk in de neiging om er voorzichtig met de bumper tegen aan te rijden en de snelheid flink op te voeren vanwege schade aan mijn eigen auto. Een kleine uitzondering voor mensen met medische redenen. De rest van die wagentjes ‘verschroten’ en iets nuttigs van maken. Daarnaast is mijn grenzeloze fascinatie voor Leonardo Da Vinci misschien nog aardig om te noemen. In de afgelopen 20 jaar heb ik op vakanties al talloze tentoonstellingen bekeken in Rotterdam, New York en Johannesburg. Het is onvoorstelbaar hoe geniaal deze man was. Hij was z’n tijd echt ver vooruit, misschien wel zo’n vijf-, zeshonderd jaar!

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gehad?
Ooit is mij verteld, of geadviseerd om Afrika te bezoeken (geen idee meer door wie). Nu ben ik echt verslingerd geraakt en gaan we om het jaar wel naar één van de zuidelijke landen. Met een 4-wheel-drive trekken we dan een aantal weken de jungle in om mooie dieren te fotograferen. Het enige asfalt wat we dan zien is bij het autoverhuurbedrijf. In die weken leer je enorm veel over het gedrag en de sporen van verschillende dieren. Tijdens deze tochten door onder andere Botswana en Namibië hebben we zoveel gezien: Neushoorns op 50 meter afstand, buffels en zelfs een achtervolging van een olifant meegemaakt. We zagen ooit een luipaard op 3 meter afstand van onze auto, die foto prijkt uitvergroot op de slaapkamer. Dit is echt een passie geworden. Komend jaar gaan we naar Zambia, dat was dus goed advies.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.