Inrichting van de buitenleefomgeving

Bestrating verbindt gebouwen, pleinen, parken en groenzones met elkaar

Of het nu gaat om de ontwikkeling van de binnenstad, kantoorlocaties of groene zones, de combinatie van bebouwing, bestrating en natuur tezamen bepaalt de uitstraling en sfeer en in nog veel hogere mate een prettige leefbaarheid. Daar waar mensen dagelijks samenkomen om te wonen, werken, winkelen en recreëren is het een uitdaging om al die functies te combineren en tevens ruimte te geven aan groen en water. MBI De Steenmeesters, producent van bestratingsmaterialen, geeft hierop hun visie in relatie tot Brainport Eindhoven.

De verbindende factor

Bij een ‘slimme stad’ wordt al snel gedacht aan het integreren van technologieën en data. Als u denkt aan sociale samenhang, gezondheid en veiligheid dan zal de functie van bestrating waarschijnlijk niet direct bij u opkomen. “Bestrating verbindt; het verbindt gebouwen, pleinen, parken en groenzones met elkaar. Daarom gaat ook hier de ontwikkeling door en wordt er naar manieren gezocht om stenen en tegels ‘intelligent’ te maken: naar verharding met toegevoegde waarde.” Aldus, Patrick van den Tillaart, Commercieel Directeur bij MBI.

New City Design

MBI heeft haar klimaatadaptieve ontwikkelingen samengebracht in het programma New City Design. Innovaties als waterpasserende bestrating en grastegels worden inmiddels breed gedragen. De ontwikkeling van producten die een oplossing bieden tegen hittestress, wateroverlast en meer biodiversiteit staat echter niet stil. “De functie van bestrating wordt in de toekomst uniek. Natuur en beleving spelen hierin, naast functionaliteit, een belangrijke rol. Wij merken dat de markt er nu klaar voor is om met ons mee te denken met experimentele stenen of een breder eisen pakket te definiëren voor de verharding. Daarom zijn wij als MBI graag in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van de buitenruimte in gebieden als Brainport Eindhoven.”

Keramiek overtreft natuursteen

Een andere prachtige ontwikkeling is de ontwikkeling van de keramische tegel als alternatief van natuursteen. Buiten dat het duurzaam is in de zin van oorsprong en levensduur, brengt het nieuwe mogelijkheden met zich mee. “Wij mogen wel met enige trots zeggen dat de ontwikkeling van GeoCeramica® revolutionair is. Hiermee is het mogelijk geworden om daadwerkelijk natuursteen te overtreffen en dit luxe gevoel beschikbaar te maken voor een breed publiek met even zoveel toepassingen. In 4 jaar hebben wij GeoCeramica® doorontwikkeld voor alle gebruiksgebieden van de buitenruimte; wonen, wegen, winkelen, werken en welzijn.”

De nieuwe generatie steen

MBI is de uitvinder van (straat)stenen met een kleurechte, hoogwaardige toplaag. Deze stenen voorzien van een hoog percentage natuurlijke granulaten garanderen een veel betere kleurechtheid dan traditionele stenen. Met de huidige technieken zijn wij in staat de toplagen zo mooi te verdichten dat er bijna een ‘fluweelzachte’ uitstraling ontstaat. GeoRetron Prestige is een volwaardig alternatief voor de keramische (gebakken) straatsteen, maar wel tegen een veel gunstiger prijs. GeoStylistix is ons antwoord op de vraag naar een moderne langformaat gevelsteen met de uitstraling van natuursteen. En bovenal is MBI van origine een Eindhovens bedrijf! En daar zijn wij trots op.

 

Wilt u weten wat MBI voor u kan betekenen? Voor meer informatie kunt u mailen naar adviesteam@mbi.nl.

Gerelateerd: Eindhovense steen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.