Bushalte systeem

Bushalte systeem

Mobiliteit is een van de meest actuele thema’s in Nederland. De overheid stimuleert het gebruik van openbaar vervoer en stelt daardoor hoge eisen aan dat vervoer. Niet alleen als het gaat om veiligheid, kwaliteit en comfort, maar ook op gebied van toegankelijkheid. Iedereen moet zonder obstakels de bus kunnen nemen. Aangescherpte wetgeving, in combinatie met demografische én technische ontwikkelingen, stelt  nieuwe eisen aan de ruim vijftigduizend bushaltes die Nederland telt. Gekoppeld aan de ontwikkeling en introductie van een nieuw type (lijn)bussen is de vraag ontstaan naar een toekomstbestendig concept. Een veilig en efficiënt haltesysteem, dat soepel halteren en gemakkelijk in- en uitstappen voor iedereen garandeert.

In samenwerking met het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte (CROW) en diverse lokale en nationale vervoersmaatschappijen heeft MBI een toekomstbestendige bushalte ontwikkeld. Een totaalconcept, dat door de aangepaste hoogte (de door autoriteiten gehanteerde norm van achttien centimeter) en de mogelijkheid om de halte met een bus tot vijf centimeter te naderen voldoet aan de gestelde eisen. Rolstoelgebruikers, visueel gehandicapten of reizigers met veel bagage, een kinderwagen of een rollator profiteren daarbij van een gelijkvloerse, vrijwel naadloze instap. De loopvlakken van het MBI haltesysteem zijn voorzien van een oppervlaktestructuur die in weer en wind een goede beloopbaarheid garandeert. Het motief (zwart-wit) en de ingelegde blindegeleidestrook dragen nog eens bij aan de herkenbaarheid en veiligheid. Het MBI haltesysteem kan optioneel worden uitgerust met de zogenaamde ‘marker bump’. Met dit hulpmiddel kan de chauffeur op de juiste afstand van het perron halteren.


Projectreferenties


Producten

producten-bushalteHet assortiment van producten voor bushaltesystemen is uitgebreid. In de productselector treft u alle benodigde informatie aan. Onze bushaltesystemen worden geproduceerd in Nieuw Lekkerland, waar ook andere prefab beton elementen voor inrichting van de openbare ruimte worden geproduceerd.

  • Diverse uitvoeringen haltebanden inclusief pasbanden, kolken en verloopbanden.
  • Grote keuze uit halteplaten om kleine tot grote bushalten op maat te ontwerpen.

Open productselector bushaltesysteem

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.