Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Onze mobiliteit neemt toe en verkeersveiligheid is een belangrijke publieke taak. Bestrating is onlosmakelijk met dit thema verbonden. Om verkeer te begeleiden, te weren of snelheid te laten verminderen. Wij geloven in positieve stimulatie met intuïtief vormgegeven wegpatronen en elementen.

Veiligheid betonstraatstenen

Toepassing van betonstraatstenen en/of betontegels in verschillende kleuren biedt, zeker in combinatie met verschillende verbanden, mogelijkheden voor verkeersgeleiding, markeringen en esthetisch aantrekkelijke verhardingen. De eigenschappen van betonstraatstenen worden enerzijds bepaald door het materiaal beton, anderzijds door de wijze van fabricage. De belangrijkste eigenschappen van beton zijn ook direct van invloed op de verkeersveiligheid.

  • De grote weerstand tegen aantasting door vorst én dooizout.
  • Bestendigheid tegen minerale olie en benzine.
  • Een goede stroefheid. Temeer omdat door de aanwezigheid van de voegen geen waterfilm op het wegdek ontstaat
  • Een grote slijtweerstand.
  • Goede lichttechnische eigenschappen (goede lichtreflectie), met name bij de licht-gekleurde betonstraatstenen.

Verhogen zichtbaarheid met reflecterende stenen

reflectie-straatstenenLichtreflecterende betonstraatstenen – bekend als de witte verkeerssteen – bestaan al sinds 1970.  In 2000 heeft MBI een verbeterde toplaag ontwikkeld met extra reflecterende materialen. Deze wordt al jaar en dag ingezet voor betere zichtbaarheid van de verkeersbegeleiding.

De eisen omtrent verkeersveiligheid verscherpen zich en vorig jaar (2015) hebben wij deze ontwikkeling weer verder geoptimaliseerd. Gezien het esthetische voordeel van gekleurde stenen op de omgeving, is het wenselijk dat ook donkere kleuren betere reflecterende eigenschappen krijgen. Er is een eerste pilotproject aangelegd met GeoReflex, de nieuwe generatie reflecterende betonstenen. De proef bestaat uit meerdere kleuren, waaronder antraciet, rood en okergeel.

Toelichting afbeelding: In de toplaag zijn de reflecterende materialen goed te onderscheiden. Naast een reflecterende steen is dit tevens een waterpasserende steen.


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Ik heb interesse in:

 


Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.