In Memoriam Steenmeester Wim Mollink

Met groot verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van Wim Mollink

Overleden 25-07-2019

Wim was bijna 42 jaar in dienst bij MBI en verantwoordelijk voor de bouw van Kampen, Maarssen, Gent en heeft aan de basis gestaan van de ontwikkeling van vele innovaties. Als laatste in de functie van Manager Innovatie en Techniek. De rots in de branding bij vele projecten en een geliefde collega. Wim bedankt voor alles, wat missen we je!

In 1977 kwam Wim Mollink in dienst bij MBI te Raalte. Een moment wat, achteraf, een gouden combinatie bleek te zijn. Wim viel al snel op binnen de onderneming, waarbij zijn droom om bedrijfsleider te worden begin jaren ’80 uit kon komen.

Toen er een nieuwe fabriek in Kampen moest worden gebouwd, werd er een beroep gedaan op Wim. Wim startte vol overgave aan dit gigantische project en zo leerde hij elke boutje, schroefje en moertje kennen in Kampen. Na afronding van de bouw en start van de productie werd Wim dan ook de bedrijfsleider van deze fabriek. Na de overname van Bredero Beton in 1992, heeft Wim ook in Maarsen en later in Gent (B) wederom een nieuwe fabriek gebouwd en nam hij een prominente plaats in, binnen het dagelijks bestuur van MBI als verantwoordelijke voor Productie en Techniek.

Naast zijn technische hart, had Wim een enorme kennis van MBI, beton en alles wat daarmee te maken had. Ook de vertegenwoordiging van MBI binnen diverse brancheverenigingen was Wim wel toevertrouwd. Naast vakkennis had Wim een hele warme persoonlijkheid en een groot sociaal hart.

Kort na het vieren van zijn veertigjarig dienstjubileum bij MBI (december 2017), werd een hersentumor vastgesteld. Helaas heeft Wim deze oneerlijke strijd niet mogen winnen. Toch liet hij in deze periode MBI ook nooit los. Tot op het laatste moment heeft hij zijn krachten en bijdrage gegeven aan het bedrijf. Tot in mei van dit jaar, waar hij zelf aangaf dat het niet meer ging.

Direct daarop is door de aandeelhouders en directie besloten om de fabriek in Kampen, zijn fabriek, ook naar hem te vernoemen. En gelukkig heeft hij deze dag nog samen met zijn familie mogen meemaken. Met trots draagt deze fabriek zijn naam. Want Wim is dan wel voor altijd uit ons midden maar nooit uit ons hart!

Uit het archief – Wim, zo blijven wij je herinneren! Altijd vol trots en passie voor onze fabrieken en producten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.