Travelling Ecodome

Travelling Ecodome Amsterdam

Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel hebben een knap staaltje groen vakmanschap laten zien! In opdracht van het Ministerie van EZ ontwikkelden zij het groene visitekaartje van de BV Nederland; een Travelling Ecodome.

Na Amsterdam, reist het Ecodome over de wereld met een nieuw geluid uit Nederland: Nederland als duurzame delta. Groen vormt de basis voor het Travelling Ecodome, waarbij de bijzondere vormgeving, maar vooral de combinatie van de onderdelen uniek is. Het laat bezoekers zien en beleven hoe groen integraal onderdeel is van lifestyle en een gezonde leefomgeving. Wetenschap heeft aangetoond dat groen een intrinsieke waarde heeft. In het paviljoen wordt deze toegevoegde waarde voor de maatschappij vertaald in oplossingen en vormgeving die verwonderen en inspireren.

Het stalen karkas van de imposante dome wordt gevormd door “bladeren” bedekt met mos die het regenwater langdurig vasthouden en fijnstof afvangen uit de lucht. Zonnepanelen op het karkas zorgen voor een energieneutrale dome. Technische innovaties zoals een speciale fijnstof afvang technologie, ontwikkeld door ENS Technology in samenwerking met de TU Delft, worden toegepast. Met een capaciteit van 10.000 m3 per uur zuivert deze continu de lucht, waardoor het een heerlijke en schone plek wordt om te verblijven. (Wilde) bloemen, fruitbomen, maar ook (biologische) bloeiende bollen tonen de biodiversiteit. Centraal in de dome staat een reusachtige, ca. 10 meter hoge oranje “bloemkelk” met een wilgentenen zitmand. Een plek om te gaan zitten om een gesprek te voeren of om even om je heen te kijken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het unieke in- en exterieur van het Ecodome.

Exterieur: waterdoorlatende bestrating

De toegang tot het Ecodome bestaat uit een combinatie van verharding en half-verharding. Hierdoor ontstaat een oplossing voor waterdoorlatende bestrating. Om het groene karakter van de omgeving te ondersteunen is gebruik gemaakt van de organisch gevormde tegel GeoArdesia Alivo. MBI De Steenmeesters is partner van NL Greenlabel. Dit past in onze visie voor de ontwikkeling van een duurzame buiten-leefomgeving.

“De bestrating GeoArdesia van MBI loopt als een  ‘waterstroom’ vanuit de Ecodome. Prachtig product, geheel in lijn met onze duurzaamheid principes. Dank voor jullie bijdrage” – Nico Wissink en Lodewijk Hoekstra

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.