08/11/2016: Water in de Openbare Ruimte

Bewust bestraten helpt wateroverlast voorkomen

Een goed waterbeheersplan bestaat altijd uit een combinatie van onderdelen. De inrichting en het gebruik van de openbare ruimte is hierbij bepalend. Dit heeft invloed op de keuze voor het type waterpasserende steen, als ook het onderpakket en aanvullende afwateringsoplossingen.

Keuze uit oplossingen voor hetzelfde doel

Er zijn meer oplossingen te bedenken voor hetzelfde doel. Maar het begint met de afvoer van het regenwater. Dit moet de kans krijgen tussen de stenen door de ondergrond in te dringen. MBI heeft hiervoor verschillende betonstraatklinkers ontwikkeld. Maar ook andere open-bestratingtypes, zoals de NCB-klinkers en de graskei, zijn hiervoor bijzonder geschikt.

Voorbereid zijn op extreme situaties

Veel regenwater in korte tijd kan voor extreme overlast zorgen. Op locatie kan water geborgen worden in de ondergrond waar buffers zorgen voor vertraagde afgifte van het water. Wist u dat er funderingen zijn die tot wel 48% van het eigen volume aan water kunnen opslaan?

Bestratingsadvies op maat

Wel geldt, elke situatie is uniek en vraagt om een maatwerkaanpak. Bezoek onze stand op de vakbeurs Water in de Openbare Ruimte op standnummer 2.036. Wij presenteren u graag onze integrale oplossingen voor waterbeheer.

Waar en wanneer?

  • Expo Houten – Meidoornkade 24 – 3992 AE Houten
  • Dinsdag 8 november 2016
  • 10.00u – 17.00u

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.